START POLITIC Noua alternativă politică a judeţului, Alianţa pentru Argeş şi Muscel va fi lansată oficial sâmbătă, la Casa Sindicatelor din Piteşti. Întotdeauna lupta politică din preajma alegerilor locale a fost una pe viaţă şi pe moarte, dar ca cea de anul acesta parcă nu a mai fost niciuna. Pe de o parte, USL-ul vrea să-şi menţină supremaţia în judeţ, în vreme ce Alianţa pentru Argeş şi Muscel, noua alternativă politică a Argeşului, care va fi lansată sâmbătă, doreşte să aducă schimbarea la vârful Consiliului Judeţean, după 20 de ani de dominaţie social-democrată.

Cum pionii principali ai alegerilor locale sunt primarii, toate strategiile politice se fac în jurul acestora. Aşadar, evenimentul de sâmbătă, care va avea loc la Casa Sindicatelor din Piteşti, va fi, de fapt, un dublu eveniment: lansarea oficială a Alianţei pentru Argeş şi Muscel, dar şi prezentarea unora dintre primarii care, pe 10 iunie, vor candida sub sigla noii alianţe. Conform celor din Alianţă, la această oră peste 30 de primari în funcţie, de la PDL, PRM, PNG, PNL sau PSD, şi-au depus, deja, dosarul de candidatură din partea Alianţei pentru Argeş şi Muscel. Primarilor li s-au alăturat mai mulţi viceprimari, dar şi peste 150 de consilieri locali, însă, lista rămâne deschisă, iar liderii Alianţei pentru Argeş şi Muscel susţin că grosul va veni abia după lansarea oficială de sâmbătă.
Pe lângă aleşii locali în funcţie, primari, viceprimari şi consilieri, numărul celor care au aderat la noua alternativă politică a Argeşului este unul destul de mare. Cei mai mulţi dintre ei, însă, nu sunt implicaţi politic până la această dată, dar se vor regăsi pe lista de candidaţi a Alianţei, fie la funcţia de primar, consilier local sau judeţean.
De fapt, liderii Alianţei pentru Argeş şi Muscel mizează la fel de tare şi pe cei care nu au mai făcut politică până acum, deoarece, în foarte multe cazuri, aceştia sunt oameni tineri, profesionişti adevăraţi, devenind, practic, adversari redutabili pentru primarii USL.

,,Ne dorim un Consiliu Judeţean care să fie al argeşenilor“

Unul dintre fondatorii Alianţei este senatorul Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş, care declară că această nouă mişcare politică este îndreptată mai mult spre interesul cetăţenilor şi al judeţului şi mai puţin spre un interes de partid: „PDL a făcut un sacrificiu electoral pentru judeţ, prin formarea Alianţei pentru Argeş şi Muscel. Practic, noi nu ne-am asumat rolul de partid mare, ci am acceptat să fim parteneri egali cu partidele care compun Alianţa, PER şi PNŢCD. Alianţa pentru Argeş şi Muscel a fost făcută strict în interesul judeţului şi nu am construit o platformă politică, ci una de interes pentru judeţ”.
Un alt lider al Alianţei, primarul din Bradu, Florin Frătică, susţine că Alianţa pentru Argeş şi Muscel a apărut ca o alternativă la USL: „Ne dorim un Consiliu Judeţean care să fie al argeşenilor, şi nu unul care să aparţină unui partid sau, şi mai rău, unui singur om. Această Alianţă a apărut ca o alternativă la USL. Este o organizaţie deschisă tuturor celor care vor ca Argeşul să nu mai fie un judeţ de mâna a doua, ci să ajungă acolo unde îi este locul, iar acest lucru nu este posibil decât printr-o schimbare cu oameni noi, cu idei noi. Cu ce este mai frumoasă, spre exemplu, Valea Prahovei, decât Transfăgărăşanul? Cu nimic! Doar că, la noi, timp de 20 de ani, nu s-a făcut nimic, din cauza unor interese personale ale celor care au condus judeţul”.
Şi primarul din Ungheni, Iulian Miu, este convins că Alianţa pentru Argeş şi Muscel va aduce în judeţ o altă abordare, atât din punct de vedere politic, cât, mai ales, economic: „Dacă până acum, partidele veneau cu o platformă-program, cu măsuri orientate strict spre electoratul pe care îl reprezentau, fie de stânga sau de dreapta, Alianţa pentru Argeş şi Muscel are un program pentru dezvoltarea întregului judeţ, lucru care nu s-a mai regăsit, până acum, în strategia niciunui partid sau alianţe politice. În fond, cu toţii suntem cetăţeni ai Argeşului şi cred că niciun partid nu are dreptul să împartă argeşenii în două tabere: ai noştri şi ai lor”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI