Dansator la “Doina Bascovului”, paramedic şi militar în Afganistan. Fruntaşul Ion Sandu este incadrat la Compania 1 ”Arrows”, plutonul 3 si participa la misiunea „Resolute Support”, alaturi de Batalionul 495 Protecţia Forţei ”Vulturii Negri” in Afganistan.

În Romania, acesta isi petrece timpul liber practicand dansuri populare la Ansamblul „Doina Bascovului” al Casei de Cultura ”Adriana Trandafir” din Bascov, judetul Arges. Practica dansurile populare de la varsta de 6 ani, fiind o mostenire de familie. Bunicul lui, Gheorghe, a fost calusar, iar tatal, Cristinel, si fratele, Liviu, sunt dansatori activi, originari din Stolnici.

Practicarea dansurilor populare nu este singurul hobby al militarului. De ma bine de 5 ani, acesta este voluntar la SMURD Pitesti. Lucreaza ca paramedic la aceasta institutie fiind incantat ca poate ajuta persoanele aflate in necaz. Practica executata si experienta acumulata la SMURD l-au determinat sa se inscrie pentru misiunea „€Resolute Support”€ ca sanitar.

Ionut a participat alaturi de Doina Bascovului la turnee in toata lumea, ultimul turneu important fiind cel din China, unde, alaturi de colegii sai, a impresionat mii de oameni cu talentul sau artistic dar si-a impresionat si colegii prin spiritul sau extrem de activ, mereu puternic si dornic de a isi ajuta camarazii.

Astazi, Ionut se afla in Kabul, acolo unde spera ca nimeni sa nu aiba nevoie de expertiza sa medicala, asa cum ne-a declarat Locotenentul Gabriel Chiriloiu, Ofiterul de Relatii Publice ale Batalionului 495 „€Vulturii Negri”.

Intregul colectiv al Casei de Cultura Bascov ii ureaza succes si il asteapta sa se alature din nou Ansamblului. Ii multumim managerului Lorena Toma pentru obtinerea acestor informatii prin intermediul bunei relationari cu reprezentantul Batalionului 495.

Succes, dragi romani, si va multumim pentru ca ne dati motive sa va consideram eroii nostri!

Comments

comments