Cea mai mare pensie din România este de 28.825 de lei pe lună

1,149 views

Câți români au pensia peste 10 mii de lei pe lună și care este pensia cea mai mare din țară?

59 de pensionari au pensia mai mare de 10 mii de lei pe lună, iar pensia maximă în România este azi de 28.825 de lei pe lună.

1745 de pensionari au pensia mai mare de 5 mii de lei pe lună.

La polul opus, 2,9 milioane de pensionari români au pensia sub media de 885 de lei pe lună. Dintre aceștia, aproape 171 de mii de pensionari din agricultură au pensia sub pensia medie de 381 de lei a pensionarilor agricultori.

România are azi 5.097.428 de pensionari, cu o pensie medie de 885 de lei. Dintre aceștia:

4.667.989 de pensionari sunt în sistemul asigurărilor sociale de stat cu o pensie medie de 930 de lei, iar restul de 419.439 de pensionari sunt agricultori cu o pensie medie de 381 de lei.

Iată şi cum traduce deputatul PNL Andreea Paul aceste cifre: “Pe de altă parte, deficitul fondului public de pensii se accentuează și trebuie evitată prăbușirea sistemului public a pensiilor în viitor.
Ce are de gând România să facă cu aceste pensii? Cum va răspunde proiectul de țară la această provocare? Cât mai tolerăm rentele viagere plătite din bugetul de stat și obținute pe viață de către membrii Academiei de Științe ale Securității, fără să facă absolut nimic, din care face parte și vice-premierul Dâncu?

Fără populism, fără demagogie, fără ipocrizie, cum scoți cei 3 milioane de pensionari din sărăcie? E clar că raportarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie prin legea veche nu s-a respectat niciodată, iar indexarea pensiilor cu 100% rata inflației și jumătate din creșterea salariului mediu pe economie în noul sistem nu a rezolvat problema. Într-o Românie europeană pensiile nu pot rămâne sub nivelul de supraviețuire!”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI