Ce spune Marius Badea, patronul Lactate Brădet, la un an de la scandalul brânzeturilor cu E.coli. Cât a pierdut fabrica din Argeş

La mai bine de un an de la scandalul brânzeturilor cu E.coli în care a fost implicată firma sa, Marius Badea, patronul Lactate Brădet din Argeș, dezvăluie cum a reușit să repună fabrica pe picioare. Într-un interviu acordat pentru AgroInfo, patronul Brădet declară că firma sa a suferit pierderi de 300.000 de euro, bani pe care i-a împrumutat de la bancă, pentru a-și putea plăti angajații și furnizorii.

”Marca Brădet a fost asociată cu scandalul brânzeturilor cu E.coli. Cred că a fost tentativă de a se asocia numele nostru cu acest necaz. Suntem bucuroși că s-a dovedit că nu am avut nicio legătură cu această tragedie națională. A fost un episod tragic, dar datorită oamenilor care au crezut în noi, astăzi suntem din nou pe piață. Poate mult mai vigilenți ca înainte, cu grijă să facem niște produse bune și sigure pentru consum.
Am fost convins că este sfârșitul afacerii pentru că acuzațiile erau grave, iar imaginea pătată era pentru noi mai mult decât orice. Mă bucur că am putut să ne dovedim nevinovăția, că lumea ne-a crezut. Pierderea înregistrată de noi a ajuns la 300.000 de euro, bani pe care a trebuit să îi contractăm de la o bancă pentru a susține furnizorii care nu aveau nicio vină pentru pierderile pe care le-am suferit. Mai mult de o lună de zile, fabrica a fost închisă, însă a trebuit să le plătim salariile angajaților, pentru că oamenii nu aveau nicio vină. Astăzi suntem în linie dreaptă și muncim să acoperim pierderile de anul trecut”, Marius Badea, patronul Lactate Brădet.

Lactate Brădet produce 15 tone de lactate pe zi

În prezent, fabrica din Argeș are 67 de angajați și produce 15 tone de lactate pe zi. ”Magazinele nu ne mai refuză, ne-am bucurat de simpatia oamenilor și am reluat activitățile chiar și pe export. Avem o producție de 15 tone pe zi de lactate. Colaborăm doar cu fermieri români și pentru că este un deficit de lapte, cumpărăm din mai multe județe: Argeș, Craiova, Dolj. De asemenea, toată gama de lactate este acoperită și avem 57 de sortimente de produse”, a precizat Marius Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here