Avertisment Europol. Hackerii vor lovi şi mai puternic

0
747

Directorul Europol spune că atacul cibernetic fără precedent de vineri a fost doar începutul. Oficialul european susţine că luni dimineaţă (15 mai) vom asista la un atac şi mai puternic. Asaltul informatic de acum două zile a afectat 200 de mii de adrese electronice din 150 de ţări. Potrivit specialiştilor, odată pătruns în sistem, virusul transmis de hackeri preia controlul fişierelor şi cere deţinătorului să plătească diverse sume, pentru a reintra în posesia contului.

Cele mai afectate au fost serverele din Rusia şi Marea Britanie. Experţii în IT susţin că foarte probabil atacul de luni dimineaţă va fi imposibil de oprit, în ciuda măsurilor de siguranţă luate între timp.

Rob Wainwright, directorul Europol, a declarat duminică într-un interviu la ITV că cel mai probabil numărul victimelor va crește, luni, când „oamenii se vor întoarce la muncă și își vor deschide calculatorul”.

Atacul, declanșat vineri a afectat, printre altele, spitalele britanice, constructorul de automobile francez Renault, sistemul bancar rus, grupul american FedEx sau universități din Grecia și Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here