LUMINĂ DIN LUMINĂ! Biserica din Argeş va produce curent electric. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului în top 6 cele mai bogate eparhii din ţară.

 

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate din România, a organizat în luna iulie mai multe licitaţii prin care intenţiona să scoată peste 20 mil. Euro.

Hidroelectrica a reuşit să vândă doar două unităţi din cele 34 de microhideocentrale scoate pe piaţă. Una dintre microhidrocentrale, denumită Călugăriţa şi amplasată pe râul Valea lui Stan din judeţul Argeş, a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, potrivit datelor Hidroelectrica transmise la solicitarea Ziarului Financiar.

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului în top 6 cele mai bogate eparhii din ţară

Patriarhia Română şi eparhiile sale au declarat anul trecut la Ministerul de Finanţe profituri totale de aproape 7,5 milioane de euro. Cea mai bogată eparhie a Bisericii Ortodoxe Române este Arhiepiscopia Bucureştilor, cu un profit în 2014 de 7,42 milioane lei, urmată de Mitropolia Moldovei –  6,97 milioane lei, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor – 3,2 milioane lei şi de Arhiepiscopia Timişoarei – 3,11 milioane lei.

Şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului se află în topul celor mai bogate eparhii din ţară, ocupând un loc fruntaş – 6, cu un profit de 2,3 milioane lei.

Ca surse de venit, Arhiepiscopia Argeşului a declarat acatistele, pomelnicele, banii din lumânări, vânzarea de „suveniruri” bisericeşti, contribuţiile enoriaşilor, dar şi, logic, ceea ce obţine din proprietăţile pe care le deţine, adică păduri, spaţii comerciale şi alte afaceri.

Comments

comments