Argeşeanul Bogdan Pandelică, preşedintele ANPC, invitat la emisiunea Neatza cu Răzvan şi Dani

Argeşeanul Bogdan Pandelică, preşedintele ANPC a fost invitat miercuri, 9 decembrie, la cunoscutul matinal de pe Antena 1, „Neatza cu Răzvan şi Dani”.

 

Şeful ANPC le-a vorbit telespectatorilor despre acţiunea de verificare a respectării prevederilor privind siguranţa jucăriilor desfăşurată în perioada 9 – 20 noiembrie, inclusiv la comerţul online de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit şefului ANPC au fost verificati 658 de operatori economici, din care 642 cu vanzare directa si 16 cu vanzare online. La 507 dintre cei 658 controlati, reprezentând 77,05 %, s-au depistat abateri de la prevederile legale. Astfel, s-au aplicat 585 sanctiuni, din care 341 amenzi contraventionale in valoare de 1.174.200 lei si 244 avertismente pentru nerespectarea prevederilor legale. De asemenea, s-au dispus 325 masuri de oprire temporara de la comercializare pentru nerespectarea cerintelor de marcare/etichetare, pentru jucarii in valoare de 321.017 lei şi  au fost luate 13 masuri de oprire definitiva, pentru nerespectarea cerintelor esentiale de siguranta, pentru jucarii in valoare de 3.118 lei, la vanzarea directa si 3 masuri de remediere (de corectare sau completare a informatiilor continute de site-urile de publicitate la care s-au depistat abateri), la vanzarea online.

S-au constatat abateri privind inscriptionarea numelui, a denumirii comerciale inregistrate sau a marcii inregistrate a producatorului si/sau a importatorului, precum si a adresei la care acestia pot fi contactati la 185 de operatori economici din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea si Mun. Bucuresti), reprezentand 28,81 % din totalul operatorilor controlati.

În Bucuresti, jucariile comercializate nu aveau imprimate la loc vizibil, lizibil si durabil, pe ele sau pe ambalaj, numele, denumirea comerciala inregistrata sau marca inregistrata a producatorului si/sau a importatorului si adresa la care acestia pot fi contactati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here