Apelul disperat al patronului de la Lactate Brădet! Premierul Cioloş îi sare în ajutor

Marius Badea: “Vă rog, vă rog pe toţi, de la omul de rând până la cea mai înaltă autoritate a statului să mă ajutaţi…”

Marius Badea, patronul Lactate Brădet, nu mai înțelege situația în care a fost implicată compania sa după ce autorităţile italiene au lansat o alerta în UE avertizând populaţia să nu consume produse Bradet. Acum, italienii şi-au retras alerta spunând că a fost o eroare!

Marius Badea, patron Lactate Brădet: “Oameni buni, imi este greu sa va cer sa intelegeti, eu insumi nu inteleg, nu-mi gasesc cuvintele sa mai explic, dupa acea alerta din Italia la fel ca si in Romania se revine si se spune ca a fost o greseala ca nu se poate asocia numele Bradet si Italia retrage alerta. CINE mai crede si ce? Astazi 21.03.16 nu am un document care sa certifice existenta unei alerte din Italia. Va rog, va rog pe toti de la omul de rand pana la cea mai inalta autoritate a statului sa ma ajutati in aflarea ADEVARULUI. In acest joc murdar nu a fost terfelit doar Bradet acum sunt distruse toate produsele Romanesti. Mare, mare pacat!”,a scris Marius Badea, pe pagina de Facebook Lactate Brădet, luni dimineaţă.

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni că alerta emisă la nivel european cu privire la produsele româneşti din lapte de oaie a fost greşită şi că a cerut clarificări în acest sens.

“€・Nu e vorba de toată producţia. Am cerut încă de vineri clarificarea situaţiei cu Comisia Europeană vizavi de alerta care a fost făcută de italieni şi am înţeles că problema acolo a fost. A fost o alertă greşit dată de autorităţile italiene, care odată că au vorbit de laptele de oaie, şi nu de laptele de vacă, şi mai mult, înţeleg (…) – şi domnul ministru (al agriculturii, Achim Irimescu – n.red) poate să confirme, pentru că pe dânsul l-am rugat să clarifice situaţia şi cu Comisia Europeană – că, în sistemul acesta de alertă, autorităţile statelor membre introduc elementele de alertă. Ele doar sunt centralizate de Comisie şi apoi sunt trimise către toate statele membre din piaţa comună. Înţeleg că alerta a vizat exact produsele de la Brădet, şi nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generală şi am cerut clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat greşit iniţial produsele din lapte de oaie şi înţeleg că a fost corectată apoi cu lapte de vacă, şi nu la nivel naţional, pentru toate produsele româneşti, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate. Asta e poziţia mea şi, dacă se întâmplă să fie lucrurile altfel, am şi transmis prin Reprezentanţa noastră la Bruxelles către Comisia Europeană, că, dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziţie foarte clară. Nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare româneşti. Şi ştiu foarte bine despre ce vorbesc”・ a spus Cioloş, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.