Ion Țiriac este cel mai bogat român, menținându-se pe această poziție pentru al doilea an consecutiv.

Potrivit celei de-a XIV-a ediții a Top 300 Capital, averea sa este evaluată la 1,5 miliarde de euro, în creştere față de ediția de anul trecut.

Dacă Ion Țiriac a reuşit să-şi păstreze titlul de „Cel mai bogat român”, în cazul primilor 10 milionari din clasament au avut loc schimbări majore. Ioan Niculae a pierdut locul secund în favoarea fraților Adrian şi Dragoş Pavăl, doi antreprenori care s-au impus pe o piață în care investitorii străini au raportat pierderi.

Întrebat de reporteri de la Capital dacă nu este tentat să cumpere Rafinăria de la Piteşti, în contextul în care cel mai bogat român a anunţat că vrea să construiască peste 200 de benzinării în următorii trei ani, Ion Ţiriac a declarat: “Sunt nişte oameni care se ocupă de treaba asta. Au fost nişte bani de investit, s-au investit. Probabil, mai sunt de investit alţi bani. Se pare că deocamdată este în regulă. Nu pierd bani, nu să amortizez investiţia, că aces lucru nu se poate face de la un an la altul, dar premizele acestui businnes pe termen lung şi mediu este în regulă. După părerea mea nu au niciun fel de proiect să se bată cu Petrom sau cu Rompetrol, cu aceşti magnaţi ai evergiei…”.

Deşi a încercat să ocolească răspunsul dacă va cumpăra Rafinăria de la Piteşti, din motive lesne de înţeles, Ion Ţiriac nici nu a negat că nu ar fi interesat. Probabil că un om care a ştiut să facă o avere de 1,5 miliarde de euro nu vorbeşte niciodată despre viitoarele investiţii, mai ales pe o astfel de piaţă unde concurenţa este acerbă.

Comments

comments