Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a sărbătorit Ziua Mondială a Apei, 22 martie, prin acţiuni în unităţile de învăţământ, igienizări pe cursurile de apă, întâlniri de lucru şi porţi deschise. Săptămâna trecută, chimiştii de la Laboratorul ABAAV au fost la grădiniţele  „Floare de Colţ” şi „Aripi Deschise”, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” şi la  Asociaţia „Hercules” din Costeşti, unde au analizat probe de apă în faţa elevilor, realizând, cu ajutorul substanţelor chimice, adevărate numere de „magie”. Drept cadou, copiii au primit din partea ABAAV şi torturi în forma unei picături de apă. Cei mici au realizat lucrări în care au arătat, într-un stil propriu, ce ştiu despre apă. Au pictat, au construit machete, au creat obiecte de decor,  toate despre apă. Ca să îşi amintească de acest eveniment, la finalul lecţiilor le-a fost înmânată câte o diplomă pentru implicarea în evenimentele de protecţie a mediului.
Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită şi prin acţiuni de ecologizare. Angajaţii ABAAV au strâns gunoaiele de la barajele Prundu şi Bascov şi în zona Câmpulung, pe Valea Romaneştilor şi Valea Zidarilor.
Ziua Mondială a Apei a fost stabilită la 22 decembrie 1992, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului înconjurător de la Rio de Janeiro.  Organizaţia Naţiunilor Unite a hotărât ca 2013 să fie Anul Internaţional al Cooperării în domeniul Apei, iar Ziua Mondială a Apei 2013 s-a desfăşurat anul acesta sub sloganul “Water, water everywhere, only if we share”, care îndeamnă la unirea forţelor şi intereselor tuturor într-un scop comun – acela de lua deciziile favorabile pentru utilizarea corectă a resurselor de apă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI