Cazul deputatului Cătălin Teodorescu aruncă România în aer. Băsescu a cerut corectarea „incidentului” Teodorescu! Vadim Tudor lansează o bombă de presă, iar jurnalistul Ion Cristoiu vorbeşte de implicarea SRI.

După ce ani de zile şi-a dorit din suflet şi a făcut pe dracu’ în patru să intre în atenţia opiniei publice, să ajungă şi el un personaj politic cunoscut, deputatul Cătălin Teodorescu, cu implicarea sa în scandalul retrocedărilor ilegale şi neridicarea imunităţii parlamentare, a devenit, în ultimele zile, cel mai discutat subiect din România. Ba chiar şi peste graniţă, dat fiind că despre cazul său s-a aflat şi „la ambasade”! De la şeful statului, analişti politici şi până la presa naţională şi internaţională, cu toţii au disecat în aceste zile, cazul lui Cătălin Teodorescu.

Din păcate pentru el, motivul pentru care toată lumea vorbeşte despre persoana sa nu e unul „de bine”. Din contră! Problema sa a început odată cu descoperirea aprobării de către Comisia specializată a ANRP, în 2011, a unei despăgubiri umflate cu circa 62 de milioane de euro, prejudiciu adus statului, către un om de afaceri. Aprobare pentru care a semnat inclusiv Cătălin Teodorescu, ca membru în comisie, la acea dată.

După ce toţi cei implicaţi în respectivul dosar au fost deja reţinuţi de DNA, ultimii rămaşi pe listă, din cauza imunităţii parlamentare, erau deputaţii Teodorescu şi Marko Atilla. Însă, în timp ce pentru colegul de la UDMR, plenul Camerei Deputaţilor a votat în favoarea cererii de arestare, Teodorescu a scăpat la un vot de ridicarea imunităţii: 146, faţă de 147, cât era necesar. Imediat după aflarea rezultatului, conducerea UDMR a luat foc şi i-a acuzat pe parlamentari de discriminare pe criterii etnice. „Mi se pare că s-a făcut deosebire între cei doi colegi ai noştri, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu. Nu pot să spun decât că, probabil, s-a luat în considerare etnia maghiară a colegului Marko Atilla, ceea ce este foarte grav şi eu personal o să semnalez la ambasade această problemă”, a spus Mate Andras-Levente, deputat de Cluj, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. El a şi explicat, ca răspuns la întrebarea ce rost are criteriul etnic. „Păi nu văd deosebirea dintre cei doi deputaţi, în afară de etnie. Fiecare are un mandat de deputat, unul e maghiar, celălalt e român. Nu văd altă diferenţă, pentru că ambii au fost membri în aceeaşi comisie”, a mai spus Levente.

Băsescu, către deputaţii care l-au salvat pe Teodorescu: „Poate Parlamentul găseşte o soluţie să corecteze incidentul….”

După ce deputatul de Argeş, Cătălin Teodorescu, a rămas cu imunitatea intactă, iar scandalul s-a amplificat, Preşedintele României, Traian Băsescu, a intervenit şi el în acest caz, într-o conferinţă de presă: „Aş aborda şi un element de satisfacţie, am mai făcut-o, apreciind reacţia la solicitarea preşedintelui ales, modul cum Parlamentul a avizat arestările şi avizările de urmăriri penale, cu excepţia incidentului de ieri, care sper să fie favorabil, pentru că s-au creat premise ca raportul MCV să fie unul bun. Numai că a trebuit să facem şi acest pas înapoi cu deputatul PNL Teodorescu. Ştiu foarte bine care sunt evaluările. Parlamentul era problema; au rezolvat-o în cea mai mare parte. Mă gândesc că poate Parlamentul găseşte o soluţie să corecteze incidentul de ieri”, a recomandat şeful statului.

Ziarul lui Vadim Tudor aruncă bomba:

Deputatul Cătălin Teodorescu a dat 1.000.000 de euro ca să ajungă Ministrul Fondurilor Europene

Ziarul „Tricolorul”, condus de Vadim Tudor, a aruncat o nouă bombă pe piaţă în cazul deputatului Cătălin Teodorescu, implicat în „Dosarul retrocedărilor”. Conform ziarului citat, deputatul Teodorescu ar fi contribuit la campania prezidenţială cu suma de 1.000.000 de euro, în speranţa că va fi numit Ministrul Fondurilor Europene, în viitorul cabinet.

„Scăparea deputatului PNL Cătălin Teodorescu din malaxorul DNA, marţi după-amiază, a fost o manevră pusă la cale de Vasile Blaga. Aşa cum se cunoaşte, procurorii DNA au solicitat Camerei Deputaţilor acceptul de a-l aresta pe Cătălin Teodorescu, un personaj aproape necunoscut pe scena politică, dar foarte activ în afacerile cu despăgubiri umflate, acordate de statul român în acelaşi dosar în care este acuzată şi arestată celebra Alina Bica. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care toţi foştii membri ai comisiei care a acordat despăgubiri exagerate sunt arestaţi, numai Cătălin Teodorescu este liber! Surse din cadrul PDL ne-au dezvăluit că, deşi Klaus Iohannis le-a cerut membrilor PNL să aprobe, în plen, orice cerere a DNA, Vasile Blaga a făcut jocul pentru ca individul respectiv să rămână în libertate. Motivul? Faptul că deputatul Cătălin Teodorescu a băgat în campania sasului, la negru, peste 1.000.000 de euro. În momentul în care DNA a cerut ridicarea imunităţii sale, Cătălin Teodorescu i-a ameninţat atât pe Iohannis, cât şi pe Blaga (personaj care s-a ocupat de finanţarea campaniei) – că va scoate pe piaţă documentele prin care va arăta că în campania candidatului ACL s-au folosit „bani negri”. Sursele noastre spun că Teodorescu deţine şi o serie de înregistrări ale tocmelilor dintre el şi Vasile Blaga, dar şi dintre el şi Iohannis…. Reiese, cu claritate, că i se promitea, atât de Blaga, cât şi de Iohannis, că, în schimbul unor sume de bani date treptat în campanie, va fi făcut Ministru al Fondurilor Europene în viitorul cabinet, dându-i-se asigurări că nu va păţi nimic cu privire la despăgubirile exagerate. Sursele noastre spun că înregistrările sunt mai ceva decât cele din cazul Bercea – Băsescu, iar, după spargerea buboiului, Teodorescu a ameninţat că îi aruncă în aer şi, dacă va fi arestat, materialele vor ieşi, oricum, pe piaţă!”, se arată în ziarul „Tricolorul”. Dacă lucrurile au stat chiar aşa cum au fost prezentate de ziarul „Tricolorul”, rămâne de văzut, cert este că, de când a izbucnit scandalul retrocedărilor, deputatul Cătălin Teodorescu a ajuns unul dintre cele mai comentate personaje politice de pe la noi

Ion Cristoiu: „Vârât la zdup, Cătălin Teodorescu ar fi dat în gât întreg fostul Guvern Boc”

Întreaga „tărăşenie” cu deputatul Cătălin Teodorescu a fost explicată în altă cheie de ziaristul şi analistul politic Ion Cristoiu, care a publicat un interesant editorial pe blogul personal. Redăm, integral, respectivul editorial.

Ce ordin au primit ofiţerii acoperiţi din presă în cazul salvării de la arestarea preventivă a PDL-istului Cătălin Teodorescu

Când vrea să vadă ce gândesc, SRI-ul îmi citeşte sau, mult mai bine pentru Siguranţa ţării, îmi interceptează telefoanele. Când vreau să văd ce gândeşte SRI, eu am o metodă mult mai simplă: citesc site-urile paravan ale SRI şi-i citesc pe ofiţerii acoperiţi din presă.
Cu această metodă, pe care o recomand şi altora, am descoperit ce gândeşte SRI despre porcăria din Parlament prin care unui amărât de UDMR-ist i s-a ridicat imunitatea în vederea arestării preventive, pe când unui PDL-ist din gaşca lui Vasile Blaga nu i s-a ridicat. DNA, în alte cazuri, clocotind de indignare, a stins imediat conflictul, convertind cererea de arestare preventivă într-una de punere sub control judiciar.
Întreaga tărăşenie avea o rezolvare simplă, aplicată în cazul lui Viorel Hrebenciuc: demisia din Parlament a numitului Cătălin Teodorescu. Pentru asta ar fi trebuit ca Vasile Blaga să i-o ceară, aşa cum a făcut Victor Ponta cu Viorel Hrebenciuc. Numitul n-a demisionat. Vasile Blaga nu i-a cerut-o. De ce? Cătălin Teodorescu e acuzat în afacerea Retrocedările ilegale. Retrocedările ilegale sunt apanajul PDL. Vârât la zdup, Cătălin Teodorescu ar fi dat în gât întreg fostul Guvern Boc. Aşa, rămas în libertate, graţie solidarităţii de partid, Cătălin Teodorescu va şti să fie şi el recunoscător: O să tacă! Acesta e şpilul în afacerea de azi.
Ce gândeşte SRI despre afacerea asta? Să nu cumva să fie atins cu o petală PNL, numele sub poala căruia se piteşte PDL. Nu de alta, dar după preşedinţie, PNL trebuie să pună mâna şi pe Guvern. Cum să pună, dacă opinia publică vede că PNL îşi apără corupţii?
Ce gândeşte SRI-ul s-a văzut de îndată în comentariile şi emisiunile ofiţerilor sub acoperire din presă. Niciun cuvânt despre obligativitatea lui Cătălin Teodorescu de a demisiona din PDL. Niciun cuvânt despre faptul că niciun lider al PNL nu s-a indignat că numitul n-a demisionat. Niciun cuvânt despre solidaritatea PDL cu corupţii din Parlament.
Pentru că trebuia, totuşi, smotocit cineva, colegii noştri de unitate au primit ordin să pună scandalul din Parlament pe seama PSD, care, vezi Doamne!, pentru a compromite PNL, a votat împotriva ridicării imunităţii. Parlamentul, în general care e cuib de hoţi, adunătură de nemernici bla, bla.
Şi când te gândeşti că tot tărăboiul acesta ar fi putut fi evitat dacă PDL îl punea pe Cătălin Teodorescu să-şi dea demisia din Parlament.
Mă aşteptam de la Monica Macovei, Arhanghelul online al luptei împotriva Corupţiei, să denunţe faptul că PDL şi-a salvat coruptul. Mă aşteptam ca preşedintele ales, Klaus Iohannis, să ceară pe Facebook încă tovarăşului său de partid să demisioneze din Parlament pentru ca Justiţia să-şi poată face datoria.
Până la ora la care scriu aceste rânduri, Klaus Iohannis n-a reacţionat.
Îl înţeleg: E ocupat cu transpunerea în viaţă a indicaţiei date de Vasile Blaga. Cucerirea întregii Puteri! Că doar n-o să credem că baronii PDL şi-au pus banii la bătaie pentru ca aripa PNL a noului partid să aibă un preşedinte la Cotroceni? Nu, baronii PDL şi-au pus banii la bătaie pentru ca aripa PDL a noului partid să aibă Guvernul.
Să ne imaginăm ce-ar fi fost dacă salvatul ar fi fost un parlamentar PSD-ist: Presa anti-PSD ar fi explodat de indignare. Fiind vorba, însă, de un parlamentar PDL, unul de-al nostru, presa anti-corupţie ar făcut ciocul mic! Jos corupţii! Jos corupţii altora, fireşte!

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI