Nu mai este o noutate faptul că găsirea unui loc de muncă în societatea românească de azi… te omoară. Dar să te angajeze cineva şi dacă eşti mort… asta-i ceva nemaiîntâlnit. Ei bine, Primăria Piteşti a reuşit această performanţă unică de a solicita, la angajare, printre alte acte necesare depunerii la dosar, şi a certificatului de… deces!!! Respectivul anunţ a fost postat pe site-ul Primăriei Piteşti şi sună cam aşa: „Serviciul Protecţia Persoanelor cu Handicap şi a Persoanelor Vârstnice: Acte necesare pentru dosarul de angajare al asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap:
1. Viza directorului executiv DGASPC Argeş;
2. Carnet de muncă seria……nr…….;
3. Copie B.I./C.I al asistentului, inclusiv partea cu adresa;
4. Copie acte stare civilă (certificat de căsătorie, certificat de deces, hotărâre de divorţ) pentru asistent…
5. Copie acte de studii ale asistentului.

Pentru a veni şi mai mult în sprijinul celor care vor să devină asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, adică însoţitori, zeloşii funcţionari de la Primăria Piteşti au făcut şi un model de cerere pe care l-au postat tot pe site şi de unde poate fi descărcat. Iată cum sună şi acesta:
Domnule director,
Subsemnatul…………………, domiciliat în Piteşti……………., posesor al B.I. ……………., eliberat de Poliţia………, la data de………………., vă rog să-mi aprobaţi angajarea ca asistent personal al bolnavului………………………….., persoană încadrată în gradul grav de handicap conform certificatului nr…………………………..
ANEXEZ
– viza directorului executiv DGASPC Argeş;
– carnet de muncă seria……nr……..;
– copie B.I./C.I al asistentului, inclusiv partea cu adresa;
– copie acte stare civilă (certificat de căsătorie, certificat de deces, hotărâre de divorţ) pentru asistent…
Întrebarea care se pune este următoarea: dacă asistentul trebuie să dovedească la angajare că e…mort, şi nu aşa, din vorbe, ci cu certificatul de deces, oare cum s-o face plata? Şi prin ce minune ar mai putea avea grijă de năpăstuita fiinţă pentru care trebuie angajat cineva care să îi fie mereu în preajmă? Destul de tragic, dacă nu ar fi comic! Aşadar, îi invităm pe toţi argeşenii care posedă un certificat de deces, pe numele lor, dar sunt în „căutarea unui loc de muncă” să acceseze site-ul Primăriei Piteşti http://www.primariapitesti.ro/portal/arges/pitesti/portal.nsf/AllByUNID/35B15C1BAFAFA0B8C2257C9F002FAF84?OpenDocument

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI