Zeci de școli de șoferi din Argeș amendate! Unii instructori nu-și puneau cursanții să poarte centură

Prefectura Argeș a făcut controale la școlile de șoferi din județ. Mai multe școli de șoferi au fost sancționate pentru nereguli precum:
-Faptul că nu dețineau și nu au putut prezenta organelor de control documentele prevăzute de legislația specifică în vigoare pe durata pregătirii cursanților. (amenda 6000 RON)
– Unii instructori au omis să informeze cursantul despre obligativitatea purtării centurii de siguranță pe timpul deplasării vehiculelor. (amenda 1000 RON)
– Alți instructori nu au respectat obligația de a efectua pregătirea practică a cursantului în intervalul orar prevăzut în foaia de parcurs și pe traseele stabilite de Poliția Rutieră. (amenda 1000 RON)
– Nerespectarea prevederilor din Codul Muncii, de exemplu faptul că nu țineau evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat și pentru primirea la muncă a salariaților în afara programului stabilit în contractul de muncă.
– Refuzul de a prezenta inspectorului de muncă documentele și informațiile solicitate necesare controlului.
– Constatarea neefectuarii instruirii din punct de vedere al securității și sănătății în muncă.
– Lipsa autorizației pentru punctul de lucru al societății.
– Lipsa Codului “CAEN 8559 – alte forme de învățământ” pentru a putea desfășura cursul de LEGISLAȚIE RUTIERĂ.

În urma controlului au fost aplicate școlilor de șoferi 21 de sancțiuni contravenționale cu avertisment și 57 de amenzi contravenționale în valoare totală de 185.510 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here