În urma plângerilor venite de la cetățeni privind activitatea SPCRPCIV Argeș, prefectul Emilia Mateescu anunță că au fost găsite mai multe nereguli atât la școlile de șoferi, cât și la SPCRPCIV, în perioada 08 februarie – 09 aprilie 2021.

În ceea ce privește ABSOLVENȚII școlilor de șoferi, s-a constatat că, pe perioada controlului 180 de candidați au obținut un punctaj de maxim 7 puncte la proba teoretică, cu alte cuvinte, au rezolvat corect cel mult 7 întrebări din 26. Este de precizat, că dintre cei care s-au prezentat la proba de teoretică respectiv 4522 candidați, doar 2012 au fost admiși, asta însemnând un procent de 44.49%. Dintre aceștia doar o parte dintre candidați se aflau la prima susținere a probei teoretice, cealaltă parte mai susținuseră cel puțin o dată proba teoretică.

În perioada de referință (în perioada 08 februarie – 09 aprilie 2021), la proba de traseu s-au înscris în total 3185, dintre care unii erau la doua sau a treia examinare și au promovat examenul practic doar 974 de candidați, reprezentând un procent de 30.58%.

Cu privire la rezultatele candidaților la cele două probe pentru obținerea dreptului de a conduce autovehiculele, prefectul Emilia Mateescu apreciază că responsabilitatea pregătirii temeinice a candidaților pentru proba teoretică și practică aparține în integralitate școlilor de șoferi și cursanților.

În urma analizei activității SPCRPCIV Argeș prefectul a constatat că, la începutul anului 2020, evaluarea la traseu se putea face din două în două luni, însă, în perioada stării de urgență din anul 2020 a existat un interval de 77 de zile lucrătoare în care nu s-au făcut evaluări. În acel interval angajații SPCRPCIV Argeș au desfășurat activitate pentru sprijinirea IPJ Argeș în gestionarea situației pandemice.

80-90 de persoane dau zilnic examenul pentru permisul de conducere

Acest lucru a dus la o întârziere destul de mare a activităților curente a SPCRPCIV Argeș, astfel încât, de atunci, s-a format o listă de persoane programate pentru proba de traseu de aproximativ 5300 de candidați. La formarea listei de mai sus contribuie și faptul că majoritatea candidaților care nu promovează proba de traseu se reprogramează la SPCRPCIV pentru a susține o nouă probă de traseu. De aici rezultă numărul foarte mare de persoane programate la proba de traseu și, implicit, creșterea timpului între examinări. Numărul de examinatori a rămas același deși volumul de muncă al acestora a crescut foarte mult din cauza fenomenului explicat mai sus, transmite Prefectura Argeș.

În fiecare zi de examinare un număr de 80-90 de persoane susțin examenul la traseu.
În prezent 5900 de persoane au statusul de programat. Această situație crează premisele ca o persoană care nu este admisă la examenul la traseul astăzi să susțină următoarea evaluare peste 3-4 luni (în majoritatea situațiilor).

Comisia mixtă de control a fost formată din: Corpul de control al prefectului; Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor Argeș; Inspectoratul de stat pentru Controlul Transportului Rutier; Registrul Auto Roman; Inspectoratul Teritorial de Munca Argeș.

Comments

comments