„Vrem să fim interfaţa între comunitatea de afaceri şi Putere!”

Săptămâna trecută, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Argeş s-a întrunit în prima şedinţă pe 2012, prilej cu care oamenii din conducerea organizaţiei, preşedintele Virgil Dumitru şi preşedintele executiv Dan Ionescu, au prezentat strategia pentru şi priorităţile pentru acest an.
„După 8 ani de existenţă, având în vedere obiectivele propuse şi analiza activităţii desfăşurate, strategia Asociaţiei va avea, în continuare, ca principal obiectiv dezvoltarea intereselor membrilor ei şi atragerea de noi membri asociaţi. Robert Balink, renumit specialist în domeniul asociaţiilor profesionale, spunea: „Poţi face orice, dacă ai membri; fără membri, nu poţi face nimic”. Împreună, suntem mai puternici! Unul dintre rolurile principale ale Asociaţiei este cel de interfaţă între comunitatea locală şi factorii de decizie. AOA trebuie să fie din ce în ce mai prezentă în viaţa economică a judeţului, să fie un partener apreciat pentru echidistanţa sa, fără a intra în opoziţie, neconfundând statutul de neguvernamental cu cel antiguvernamental.

AOA îşi propune să fie interfaţa între comunitatea de afaceri şi Putere. Relaţiile AOA cu Puterea sunt contractuale şi de parteneriat şi în niciun caz de subordonare administrativă!”, a fost mesajul preşedintelui AOA Virgil Dumitru către patronatul argeşean.    
În ceea ce-l priveşte pe preşedintele executiv al AOA Ar­geş Dan Ionescu, acesta a  subliniat faptul că va fi un an foar­te di­ficil pentru toţi agenţii econo­mi­ci şi, tocmai de aceea, se în­cearcă un parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, cu UGIR Argeş, CDIMM Argeş şi alte entităţi ce au posibilitatea de a interveni pentru îmbunătăţirea climatului economic argeşean – dar nu numai – pentru construirea  unui punct de vedere unitar ce ar reprezenta o vo­ce mult mai puternică a patrona­tu­lui din Argeş. De asemenea, Dan Ionescu a accentuat în mod expres nece­si­tatea stringentă de schimbare a ac­­tualului Cod Fiscal, pentru a în­lesni activitatea agenţilor econo­mi­ci şi a patronatelor.

„Voluntariatul – o soluţie pentru viitor”

În strategia AOA pentru 2012 figurează mai multe proiecte printre care şi continuarea campaniei sociale începute a­nul trecut, de acordare de burse persoanelor care nu au loc de muncă, sub forma participării gra­tuite la cursurile pentru care Aso­ciaţia este acreditată.
De asemenea, prin înfiinţarea Asociaţiei „Investeşte în oameni”, se încearcă sprijinirea co­piilor, a adolescenţilor şi a tinerilor cu potenţial intelectual, care pro­vin  din medii cu probleme sociale.
„Voluntariatul – o soluţie pentru viitor” este sloganul sub care AOA îşi propune iniţierea unei campanii de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor, pentru acumularea de cunoştinţe în diferite domenii, utile, mai apoi, în creşterea nivelului profesional al acestora şi, implicit, în creşterea calităţii serviciilor oferite.
Implementarea Cartei Responsabilităţii Sociale în Argeş şi înfiinţarea unui centru local de resurse sunt alte proiecte de interes pentru AOA în 2012, pentru a pune astfel în practică  experienţa câştigată în implementarea unor proiecte de succes deja derulate în anii anteriori şi implementarea în Argeş a unor modele de bune practici.
AOA Argeş este parteneră cu organizaţii similare din alte ţări şi în mai multe proiecte euro­pene, cu diverse scopuri. Astfel, în pro­iec­tul „Integrarea cul­turii învăţării continue şi organi­za­ţionale în practica IMM-urilor”, ce se va încheia în septembrie 2013, AOA continuă pregătirea şomerilor în cadrul centrului de pregătire profesională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.