Proiectul legii votului prin corespondenţă a fost adoptat, luni, 19 octombrie 2015, de plenul Senatului, fiind înregistrate 117 voturi „pentru” şi zece „împotrivă”.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de lege, textul urmând să fie transmis spre dezbatere Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
Adoptarea acestui act normativ de către Senat este un succes major pentru Partidul Naţional Liberal, după ce parlamentarii liberali au protestat faţă de tergiversarea de către PSD a votului prin corespondenţă.

Senatorii liberali nu au depus amendamente la proiectul Autorităţii Electorale Permanente, având în vedere că acesta este în proportie de peste 95% identic cu propunerea initială a PNL.

Liderul Grupului PNL din Senat, Ion Popa, a susţinut de la tribuna Senatului importanţa acestui tip de vot şi a felicitat mobilizarea exemplară a colegilor săi. De asemenea, Ion Popa a subliniat că votul prin corespondenţă este esenţial pentru românii din Diasporă care, la fiecare scrutin electoral, s-au prezentat în număr mare, mai ales la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.
Succesul liberalilor din Senat este cu atât mai important cu cât textul AEP – aproape identic cu cel al PNL – a strâns un număr covârşitor de voturi din partea Coaliţiei de guvernare.

Comments

comments