„Visez la o nouă forţă fotbalistică în Piteşti”

Săptămâna trecută, SCM Piteşti a câştigat cu 2-0 în faţa celor de la Viitorul Grădinile barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Cu Ceauşu antrenor principal şi Ilie Bărbulescu secund, echipa sponsorizată de Primăria Piteşti face aşadar primul pas către fotbalul mare, sperând ca, peste un sezon, să sărbătorească promovarea în Liga a II-a. Duminică, Bărbulescu a împlinit 55 de ani, motiv pentru care am realizat interviul aniversar de mai jos. Săptămâna trecută, aţi împlinit 55 de ani, iar echipa pe care o antrenaţi a promovat în Liga a III-a…
A fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit în viaţa mea. A trecut vremea când mă încântau parfumurile, tablourile sau orice alt cadou. Acum, promovarea a fost cu adevărat ceea ce îmi doream.

Multă lume vede actualul SCM ca pe o alternativă la FC Argeş.
Nu este nimic adevărat. FC Argeş este un club separat, cu o tradiţie de excepţie şi cu o istorie de care nimeni nu se poate atinge. SCM-ul este o echipă nouă şi atâta tot. Din punctul meu de vedere însă, SCM-ul este viitorul fotbalului în Piteşti. O să vedeţi că această echipă va ajunge să reediteze, în timp, performanţele fotbalistice din alte vremuri. Este adevărat că suntem încă la început, dar…Ilie Bărbulescu nu a vorbit niciodată prostii. Mereu s-a îndeplinit ce am pronosticat.

Să înţelegem că visaţi la Liga I?
Mai întâi, ne dorim să promovăm în Liga a II-a şi nu o să fie deloc uşor. Abia apoi, ajunşi acolo, ne gândim şi la Liga I. Visez la o nouă forţă fotbalistică la Piteşti şi nu este departe această perioadă. Credeţi-mă pe cuvânt că SCM Piteşti o să facă istorie!

De unde atâta optimism?
Din ceea ce văd în jurul meu. Oamenii ne primesc cu drag, suntem sprijiniţi din toate punctele de vedere şi ar fi culmea ca noi să dezamăgim. S-a tot spus că suntem echipa Primăriei şi că nu o să câştigăm barajul. Era o perioadă în care nu mai puteam să ies pe stradă, că auzeam numai idioţenii. Din păcate pentru cei care ne contestă, uite că am promovat, şi acum ne pregătim pentru sezonul viitor. Va fi nevoie de câteva transferuri importante, dar sunt convins că le vom face.

Aşadar, publicul piteştean să mai aştepte doi ani pentru a vedea din nou fotbal de Liga I.
Nu neapărat… Cine spune că în actualul sezon FC Argeş nu va promova? Eu le doresc baftă şi vreau din tot sufletul să ajungă pe prima scenă. Numai că noi avem drumul nostru în viaţă şi, dacă lucrăm cu sârg, aşa cum s-a făcut până acum, ne aşteaptă şi pe noi clipe frumoase în fotbalul mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.