Graţie spectaculoasei victorii din finala Cupei României din acest an (91-78 cu Timişoara), baschetbaliştii de la BCM “U” Piteşti vor juca din nou în Cupele Europene, după o pauză de 12 ani. Dosarul aferent participării a fost depus de 10 zile la FIBA, iar săptămâna trecută s-au achitat atât taxa de 5.000 de euro, cât şi garanţia de 20.000 de euro, ambele necesare înscrierii în FIBA Eurochallenge Cup, a treia competiţie ca importanţă în Europa. Tragerea la sorţi va avea loc pe 6 iulie la Munchen, iar piteştenii ar putea întâlni nume grele, inclusiv pe Besiktas Istanbul, câştigătoarea din acest an a FIBA Eurochallenge Cup, care i-a învins în finală pe francezii de la Elan Chalon cu 91-86. Încă nu se ştie exact dacă această competiţie va debuta cu un tur preliminar sau direct cu faza grupelor. Oricum, acest detaliu se va clarifica până la finalul săptămânii.
Tot în această săptămână urmează să se anunţe bugetul echipei pentru viitorul sezon. Câştigarea Cupei României de către BCM “U” Piteşti a atras noi sponsori, precum şi finanţare de la bugetul local.
În ceea ce priveşte lotul, sunt şanse mari ca acesta să fie condus şi din toamnă tot de către antrenorul Tudor Costescu. Trei dintre artizanii triumfului din Cupa României, Octavian Popa-Calotă (MVP-ul finalei), Kinloch şi Popovic au mari şanse să îşi prelungească contractele la Piteşti. În afară de asta, la echipă se doreşte aducerea a cel puţin doi jucători străini.
Din echipa care devenea campioană acum 12 ani şi juca apoi în toamna lui 2000 în Cupa Korac a mai rămas un singur om. Este vorba despre actualul antrenor secund Sorin Căprărescu.
În urmă cu 12 ani, BCM “U” Piteşti a pierdut clar ambele meciuri din turul preliminar al Cupei Korac, în faţa bosniacilor de la CBC Siroki Brijeg, cu 64-91 acasă şi 66-118 în deplasare. În meciul retur, cel mai bun jucător al piteştenilor a fost chiar actualul „secund” Căprărescu, acesta marcând atunci 17 puncte.
Pentru această toamnă, ambiţiile piteştenilor în FIBA Eurochallenge Cup sunt mult mai mari. În orice caz, şi faptul că participă într-o Cupă Europeană este un motiv de mândrie pentru sportul piteştean şi argeşean. Şi, desigur, motiv de speranţe pentru rezultate din ce în ce mai bune, inclusiv cu adversari de peste hotare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI