Vip-urile şi-au petrecut concediile la munte şi la mare sau peste hotare

 CE MICĂ-I VACANŢA MARE! Dacă mulţi argeşeni au preferat să-şi petreacă vacanţa în ţară, au fost şi cazuri în care unii au mers la surf în Spania sau la Marele Zid Chinezesc.

Luna august e pe sfârşite şi, odată cu ea, sezonul vacanţelor a ajuns la final. Deşi suntem în plină criză economică, aproape oricine a avut parte de o săptămână sau două de pauză şi a plecat în concediu. După preferinţe şi buget, mulţi au ales frumuseţile patriei şi s-au învârtit prin ţară, la mare sau la munte, alţii au ales teme religioase pentru relaxare şi au ajuns pe la mănăstiri, unii au preferat circuitele culturale, iar în alte cazuri, alegerea a fost o vacanţă exotică sau plină de adrenalină.

Judecând după ce poze au arătat prietenilor pe Facebook sau prin presă, majoritatea VIP-urilor argeşene au avut parte de lucruri frumoase în această vară.

Între pensionari… la Felix

Deşi este „în putere”, Bebe Ivan, nonconformistul primar din Băbana, a ales anul acesta o vacanţă mai mult decât tradiţionalistă la… Băile Felix, unde merg, de regulă, numai pensionari. „Am nimerit numai între pensionari… de la 65 în sus! Când vedeam vreo „gioarsă” de 50 de ani, mi se părea deja că este fotomodel!”, ne-a povestit, cu haz, edilul. În rest, relaxare totală!

Vacanţă… made în China  

Fostul prefect, Gogu Davidescu, împreună cu „avocatul Diavolului”, Radu Nistor, au ales China ca destinaţie de vacanţă în această vară, iar la întoarcere au arătat lumii o serie de fotografii cu feţe şi fetiţe zâmbăreţe la Marele Zid Chinezesc, făcându-i invidioşi şi pe prieteni, şi pe duşmani. Spre ghinionul lui Gogu, pozele au fost văzute şi de şefii de la Direcţia Silvică, unde ar trebui să presteze ca inginer de ocol, la Şuici, care îl ştiau bolnav rău, în concediu medical.

Surf pe valurile Atlanticului

De departe cea mai plimbăreaţă a fost, în această vară, avocata Gabi Zoană, preşedinta femeilor pesediste piteştene. Printre mitinguri de protest, şedinţe de partid, procese la Tribunal şi, mai nou, şedinţe de Consiliul Local, Gabi a punctat la capitolul „vacanţă” de mai multe ori. Mai întâi, a dat o fugă pe la Bruxelles, în interes de serviciu, după care a poposit câteva zile la nişte prieteni în zonă, cu oprire la Geneva, la Salonul Auto. Apoi, a ajuns în Anglia, unde a asistat pe viu la Jubileul Reginei, prilej pentru a vizita pe îndelete Londra şi Brighton. O scurtă oprire pe la Milano, pentru un week-end, iar apoi adevărata vacanţă, una de vis, în Spania: a vizitat Barcelona şi a poposit apoi la San Sebastian, unde a învăţat să facă surfing în valurile Atlanticului. În urmă cu două săptămâni, avocata şi-a trecut în palmares, la capitolul drumeţii montane şi alpinism, cucerirea vârfului Negoiu din Făgăraş. Marea nu putea lipsi, astfel că week-endul trecut a fost dedicat unei escapade cu fiica sa la Mamaia, la Hotel „Rex”, prilej pentru a merge şi la concertul faimosului Michel Telo!

Frătică şi-a dus familia la Mamaia

După lupta din campania de la locale şi referendumul privind suspendarea preşedintelui Băsescu, primarul din Bradu, Florin Frătică, a decis să-şi tragă sufletul, însă, de această dată nu a mai părăsit ţara, aşa cum a făcut în anii precedenţi, preferând să-şi ia familia şi să meargă pe litoralul românesc, la Mamaia. Cum primarul Constanţei, Radu Mazăre, a umplut Mamaia de spectacole mai ceva ca la Rio, edilul din Bradu nu a regretat că a ales să meargă în cea mai populată staţiune de la malul Mării Negre.

Bâlea junior, pentru prima dată la mare

Un alt primar care a ales litoralul românesc a fost şi edilul din Oarja, Constantin Bâlea. La fel ca şi colegul său de la Bradu, Bâlea a ales tot staţiunea Mamaia, însă minivacanţa primarului din Oarja s-a rezumat mai mult la plimbarea micuţului Mihai, care a ajuns pentru prima dată la mare.

Hai-hui prin Europa

Flori Grigoraş, cea mai activă şi mai eficientă dintre specialiştii în proiecte europene din Argeş, a lăsat pentru 10 zile munca deoparte şi a plecat, împreună cu fiul şi fiica sa, într-un tur al Europei de Vest. A vizitat Ungaria, Austria şi Germania, poposind la Budapesta, Viena – unde a vizitat celebrul Palat Schonbrunn şi Salzburg, dar şi cele mai frumoase grădini zoologice şi botanice din  Germania, precum şi Munchen-ul.

Week-end cu Andre Rieu

Notăriţa Ana Stan a adunat anul acesta amintiri de vacanţă diverse. Împreună cu soţul şi mai mulţi prieteni, a petrecut un week-end la Budapesta, pentru a asista la concertul celebrului violonist Andre Rieu. Cea mai mare parte din timpul liber a fost însă dedicată frumuseţilor patriei. Tot alături de amici, a ajuns în Deltă, iar în urmă cu câteva zile, a urcat la pas în Bucegi, tocmai până la Vârful Omu şi Crucea de pe Caraiman. Destinaţia externă din acest an a fost Olanda, la plimbare pe canalele din Amsterdam.

Pelerinaj în Israel

Olimpia Doru, managerul firmei „New Desig Composite”, a ales Israelul şi locurile sfinte. Aici a vizitat, împreună cu fiica sa şi buna sa prietenă şi colegă de la Clubul „Rotary” Luminiţa Ioana, câteva dintre cele mai reprezentative locuri ale creştinătăţii.

Vali Tudor, la pescuit în Deltă

După perioada de tristă amintire când a fost reţinut de DNA, Valeriu Tudor, directorul de la ISCIR Argeş, a decis să revină la viaţa de dinainte, aşa că a ales să meargă în concediu în Delta Dunării, la pescuit. Viaţa în Deltă i-a priit lui Vali Tudor, care şi-a încărcat bateriile din plin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.