Electroargeş şi-a dublat afacerile producând aspiratoare Kaercher

Producătorul de aspiratoare Electroargeş controlat de Cătălin Chelu, şi-a dublat afacerile în ultimii trei ani pe seama aspiratoarelor pe care le produce la Curtea de Argeş şi care apoi sunt vândute în Germania, sub marca nemţilor de la Kaercher. Electroargeş a reuşit să-şi consolideze cooperarea cu firma Kaercher (Germania), prin punerea în fabricaţie a 9 variante noi de aspiratoare de uz casnic şi bricolaj şi 6 variante din gama aspiratoarelor profesionale, ajungând la un nivel al cifrei medii de afaceri de 1,82 milioane de euro pe lună pe această relaţie.

Electroargeş, care, înainte de anii ’90, vindea toată producţia pe piaţa internă, fiind de altfel singurul producător de aparate electrocasnice, a ajuns în prezent să exporte peste 97% din producţie, în condiţiile în care pe piaţa internă este concurat puternic de mărci străine.
Deşi compania vinde aspiratoare sub brand nemţesc, în România vânzările au înregistrat un declin abrupt, acestea coborând cu 60% numai în 2011. Pe piaţa internă, vânzările Electroargeş s-au prăbuşit de peste cinci ori din anul 2007, însă exporturile companiei au crescut puternic, de la 69 de milioane de lei (19 milioane de euro) în anul 2007, la 125 de milioane de lei (29,5 milioane de euro) anul trecut.
În ciuda creşterii vânzărilor, numărul de angajaţi ai Electroargeş s-a redus în acest an la 517, faţă de un total de 558 câţi avea compania în 2011. În ultimii şase ani, numărul de angajaţi ai companiei s-a înjumătăţit, de la peste 1.200, dar Electroargeş rămâne cel mai mare angajator din Curtea de Argeş.
Pe lângă aspiratoare, compania mai produce şi incubatoare de ouă, pe care le exportă cu precădere în Moldova, Italia şi Polonia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.