Cornel Constantin Ionică, viceprimar al Piteştiului, a fost găsit în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit ANI, Ionică s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 noiembrie 2009 – 30 august 2012, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al municipiului Piteşti în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Apă–Canal 2000 S.A. În comunicatul de presă transmis de ANI, se explică faptul că vicele Ionică s-a aflat în incompatibilitate pentru că: „Funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”. Alături de Ionică, alţi şase edili locali din ţară au fost declaraţi incompatibili pentru aceleaşi motive. ANI a mai comunicat că persoanele respective au fost informate despre acuzaţiile ce li se aduc precum şi despre drepturile de care beneficiază, putând fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris!

„Probabil că fac şi eu parte din grămada cea mare de aleşi declaraţi incompatibili din cauza neclarităţilor legislative”

Deşi ANI susţine că l-a înştiinţat pe viceprimarul Piteştiului despre starea de incompatibilitate, Ionică spune că nu ştie nimic de acest lucru. „Eu unul acum aud de treaba asta cu ANI! Nu am ştiut şi nu ştiu nimic de aşa ceva, nu am fost înştiinţat oficial. Aştept să primesc o decizie oficială şi apoi voi vedea ce am de făcut. Probabil că fac şi eu parte din grămada cea mare de aleşi declaraţi incompatibili din cauza neclarităţilor legislative care există la acest moment şi care  au bulversat o ţară întreagă”, a declarat vicele Cornel Ionică.
Potrivit ANI, fapta constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu decăderea din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI