Grupul ungar de petrol şi gaze MOL şi-a extins reţeaua din România la 141 de benzinării, în urma unei investiţii de 3 milioane de euro în trei noi unităţi, printre care şi benzinăria fostului primar al Călineştiului, Nicolae Gavrilescu. Compania a deschis trei staţii noi sub brandul propriu, la Floreşti (Cluj), Iaşi şi Călineşti (Argeş).

„Am investit în total aproape 3 milioane de euro în cele trei noi benzinării, care vor deservi clienţi din trei regiuni distincte ale României. Ne consolidăm prezenţa pe segmentul retail în ţară, în linie cu strategia de creştere pe care ne-am propus-o pe termen mediu şi lung”, a declarat Kinga Daradics, CEO si country chairman MOL Romania pentru portalul de ştiri economice şi afaceri Wall-street.
Benzinăria Mol de la Călineşti este cea de-a patra benzinărie din Argeş a firmei ungureşti, fiind situată pe DN7, ruta utilizată pentru tranzitul între Bucureşti şi Piteşti. Staţia are două pompe multi-produs şi o pompă cu debit mărit pentru alimentarea vehiculelor comerciale. Aceasta este prima staţie inaugurată sub noua platformă de operare, care presupune că partenerul are în proprietate benzinăria, carburanţii şi mărfurile din magazin, în timp ce MOL România asigură marca (brandul), aprovizionarea permanentă cu carburanţi de înaltă calitate şi controlul operaţiunilor. Cu alte cuvinte, deşi cea mai mare parte dintre operaţiuni vor fi efectuate de firma ungară, Gavrilescu şi-a păstrat proprietatea benzinăriei şi partea care i se cuvine din profit.
Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania deţine o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 141 în România. Grupul operează şi o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5.800 km în Ungaria.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI