În cadrul vizitei de lucru pe care a desfășurat-o joi, 14 iulie, în județul Argeș, viceprim-ministrul Vasile Dîncu, a fost prezent şi la Mioveni. Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a dorit să vadă și șantierul viitorului Spital “Sfântul Spiridon” din Mioveni, unde i-au fost prezentate proiectul, etapele de realizare, dar și stadiul lucrărilor.

Pe șantier, alături de constructor, primarul Ion Georgescu a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul Vasile Dîncu unde s-au discutat posibilitățile de finanțare ale spitalului cu sprijin din partea Guvernului. În acest sens, Vasile Dîncu a declarat că va propune ca o parte din finanțarea care lipsește în prezent autorităților din Mioveni să fie prevăzută în bugetul de investiții al ministerului pentru anul 2017.

Conform proiectului, noul spital din Mioveni va avea 6 etaje și va fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie pentru investigaţii imagistice High Tech, precum echipament Angiografie digitală; echipament Rezonanţă Magnetică Nucleară; echipament Computer Tomograf; echipament digital de Radiologie. Spitalul are amprenta la sol de 2.307,97 mp, iar aria desfășurată – inclusiv subsol, de 17.290,85 mp.

Tot cu această ocazie, viceprim-ministrul Vasile Dîncu a promis sprijin autorităților din Mioveni în demersul început în 2012, privind trecerea unei porțiuni de 10 km ai D.N. 73D, care străbate orașul Moveni (Bulevardul Dacia), din administrarea Ministerului Transporturilor, în administrarea Consiliului Județean și transformarea acestui tronson din Drum Național în Drum Județean, urmând ca mai apoi, să treacă în administrarea Consiliului Local Mioveni.

Comments

comments