NEREGULI ŞI LA FINANŢE Conform raportului Curţii de Conturi a României, făcut public săptămâna trecută, Direcţia Finanţelor Publice Argeş a plătit în 2011, în avans, suma de 6,3 miliarde lei vechi, pentru lucrări de extindere la sediul central. Inspectorii CCR au stabilit însă că, la finele anului respectiv, lucrările efectuate însumau doar 120 de milioane de lei vechi. Deşi este legat de Argeş, Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi a României, nu a ocolit judeţul nostru în raportul făcut public săptămâna trecută. Pe lângă alte nereguli găsite la mai multe primării din judeţ, în raport a fost trecută şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş, instituţie în fruntea căreia se afla, la acea dată, Dorin Falcă. Prin urmare, aşa cum s-a menţionat în raportul Curţii de Conturi pe 2011, „Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş a emis facturi fiscale în valoare de 628.000 lei pentru efectuare de lucrări la noul sediu, dar lucrările reale, la finele lui 2011, erau în valoare de 12.000 lei”.

Noul director executiv de la Finanţe a înştiinţat ANAF-ul despre neregulile găsite de Curtea de Conturi

Licitaţia extinderii sediului central din Piteşti al Finanţelor Publice a fost câştigată în 2010 de firma SC D&I Prodconstruct din Bucureşti. Aceasta s-a angajat ca, până la finele anului 2011, să îşi termine lucrarea pentru care a fost contractată, încasând totodată, în avans, şi suma de 628.000 lei noi.
SC D&I Prodconstruct nu a putut, însă, finaliza singură lucrarea la care s-a angajat, aşa că pentru structura metalică a noii clădiri, a subcontractat o parte din lucrări firmei SC Setro Metal din Câmpulung, condusă de Cristinel Nicolescu. Ideea este că, la scurt timp după ce firma de construcţii din Bucureşti a intrat în posesia banilor, şi-a declarat insolvenţa, iar SC Setro Metal figurează şi ea pe lista creditorilor, precizând că nu a văzut niciun ban pentru lucrările de extindere a clădirii Finanţelor, iar din acest motiv nici nu s-a grăbit să se apuce de treabă.
„În martie anul trecut, Curtea de Conturi a efectuat un control la Finanţe, perioadă în care eu nu mă aflam în fruntea acestei instituţii, numirea mea făcându-se abia în vară. După ce am luat la cunoştinţă cele întâmplate, în urma controlului Curţii de Conturi, am sesizat ANAF-ul, care a făcut şi el, la rândul său, un control. Aşa s-a stabilit că a fost vorba despre o abatere disciplinară de la legea contabilităţii, deoarece, până la urmă, lucrările stipulate în contract au fost executate”, ne-a declarat directorul executiv, Petre Cojocaru.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI