DEZMĂŢ Raportul pe 2011 al Curţii de Conturi a scos la iveală, şi de această dată, multe nereguli existente în cadrul unor societăţi de prestigiu din Argeş, dar şi instituţii publice. Din majoritatea cazurilor a reieşit faptul că sume importante din banii publici au fost cheltuite în mod nejustificat.

 

Apă-Canal şi-a cumpărat 6 maşini de teren, deşi nu avea voie

Controlul derulat la începutul anului trecut de Curtea de Conturi la societatea Apă – Canal 2000 SA a scos la iveală faptul că sume consistente au fost cheltuite nejustificat din bugetul societăţii. Ca atare, Apă-Canal a plătit, ilegal, cantităţi de lucrări mult mai mari faţă de cele efectuate în realitate către societatea afiliată Euro Construct Edilitar 2008 Piteşi.
Totodată, s-a constatat că anumiţi salariaţi care au plecat în străinătate în interes de serviciu cu caracter temporar, au primit diurne, în mod nejustificat. În plus, SC Apă-Canal a achiziţionat şase maşini de teren, în valoare de aproape 430.000 de lei, deşi, conform unei Ordonanţe de Guvern date în 2010, respectiva achiziţie era interzisă.
Inspectorii Curţii de Conturi au mai descoperit că, în perioada 2009-2011, nu a fost virat TVA-ul la bugetul de stat, iar parţial, nu a fost plătit impozitul pe profit şi nici penalităţile de întârziere la bugetul local.

Teatrul „Davila” a plătit materiale de construcţii care nu s-au folosit niciodată

Verificările efectuate de Curtea de Conturi pe perioada 2010-2012 la Teatrul „Al. Davila” din Piteşti evidenţiază faptul că s-au alocat sume nejustificate unor lucrări de reparaţii la Teatrul de Păpuşi „Aşchiuţă”, lucrări care, în realitate, nu au existat.
Firmele care au beneficiat de bani în mod nejustificat sunt SC Edemar Star Cons SRL şi GMM Sting 2001, ambele din Piteşti, cărora le-au fost plătite materiale de construcţie cu mult faţă mai mari decât cele utilizate în realitate.

Termocalor şi-a majorat, nejustificat, cheltuielile de exploatare

La SC Termocalor Confort s-a notificat faptul că a achitat în mod nejustificat către SC Pro TC Grup SRL costul probelor şi al încercărilor efectuate asupra reţelei termice, deşi în contract se stipula că toate acestea trebuie să fie suportate din cheltuiala executantului. Pe lângă aceasta, inspectorii au decis că s-au majorat în mod nejustificat cheltuielile de exploatare, cu suma de 63.500 lei, reprezentând modernizarea sediului central.   

Unităţile de învăţământ, tărâmul lucrărilor neefectuate, dar plătite

La Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, inspectorii CC au descoperit că s-a plătit nelegal suma de 370 de milioane lei vechi pentru dezinsecţie şi deratizare.
O altă unitate controlată, Centrul Bugetar de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş, a plătit nelegal către firma TCCI Argeş lucrări neefectuate la Şcoala Mălureni, sat Bădiceni. Tot acest Centru Bugetar a plătit nelegal firmei SC Center Group SRL Piteşti contravaloarea unor lucrări facturate, dar neexecutate în realitate, la Şcoala Generală nr. 5 „Armand Călinescu” din Curtea de Argeş.
Şi la Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung Muscel, Curtea de Conturi a descoperit nereguli majore precum plata împrejmuirii cu gard a unităţii şcolare, lucrare neefectuată însă. Tot acest liceu a plătit nelegal lucrări neefectuate la reţeaua de apă şi canalizare către firma Cover SRL.
Şi la Centrul Şcolar „Sfântul Nicolae” din Câmpulung s-au descoperit plăţi făcute pentru lucrări neefectuate: termopane care nu au fost, de fapt, montate.  

Şi CJ a fost prins în offside

Nici Consiliul Judeţean Argeş nu a fost ocolit de oamenii lui Văcăroiu. Aceştia au descoperit că au fost efectuate plăţi nelegale în sumă estimată de 13.567 RON, reprezentând contravaloarea diferenţelor de preţ necuvenite, aferente  transportului de materiale realizate de SC Simarc pentru lucrări pe drumul judeţean DJ 731 C Veţişoara-Izvoru-Cocu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI