Vânătorii de munte argeşeni, felicitaţi de comandantul forţelor terestre americane din Europa

Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeş a desfăşurat, până la începutul acestei luni, un exerciţiu de simulare real cu trupe în teren. Militarii argeşeni au fost vizitaţi  în centrul de instruire pentru luptă al forţelor terestre Getica din Cincu de către comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa (USAREUR), generalul-locotenent Mark Hertling. Generalul Mark Hertling a apreciat pregătirea militarilor argeşeni şi condiţiile de instruire oferite de poligonul din Cincu. „Este de necrezut pentru mine ce drum a parcurs armata română  în ultimii ani. Aş lupta alături de oricare dintre aceşti ofiţeri sau soldaţi pe care i-am văzut aici. Astăzi, nu există nicio diferenţă între forţele terestre ale SUA şi cele române. La Cincu, aveţi o bază de antrenament excepţională. Ceea ce s-a realizat este fantastic. Am mai fost aici în urmă cu câţiva ani şi nu pot să cred ce schimbări s-au petrecut, nu numai în ceea ce priveşte modul de instruire, ci şi în ceea ce priveşte echipamentul şi tehnicile folosite pentru antrenament. Sunt încântat de progresele pe care le-am văzut la centrul de instruire pentru luptă al forţelor terestre din Cincu, de la ultima mea vizită”, a spus comandantul Forţelor Terestre americane din Europa.
La rândul său, generalul-maior Ariton Ioniţă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, a declarat: „Avem militari foarte buni, comandanţi foarte buni, subofiţeri deosebiţi, experimentaţi – mare parte dintre ei au două, trei, patru, cinci misiuni în teatrele de operaţii. Au un limbaj operaţional foarte bine dezvoltat şi, aşa cum a afirmat şi domnul general Hertning, care este un bun prieten al forţelor terestre române şi care ne-a ajutat de-a lungul timpului să operaţionalizăm această structură, ei au demonstrat că sunt gata să fie dislocaţi în teatrul de operaţii din Afghanistan.”
Militarii din Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeş sunt unii dintre cei mai apreciaţi şi bine pregătiţi din România, având la activ mai multe misiuni în Afghanistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.