Valul marilor arestări se apropie de Argeş

DOSARE PENTRU „JUPÂNI Şase oficiali ai judeţului, deputaţii Sorin Pandele şi Mircea Drăghici, preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, directoarea DSP, Anca Alexandrescu, şi primarii din Budeasa şi Albeştii de Muscel, acuzaţi de DNA pentru fapte de corupţie, sunt primii vizaţi de noul val al arestărilor, care a plecat din Cluj, a ajuns la Braşov, şi se apropie cu paşi repezi de Argeş.

Recentele arestări şi descinderi la cel mai înalt nivel în administraţiile de la Cluj şi Braşov, adevărate fiefuri ale democrat liberalilor, au băgat frica în oasele a zeci de aleşi locali. Parlamentarii, preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii din toată ţara şi din toate partidele au de ce să tremure. Un prim semnal a fost dat după ce Traian Băsescu a fost atenţionat de curând de „Doamna de fier” a Europei, cancelarul german Angela Merkel, că UE nu va mai accepta realocarea celor 16 miliarde de euro pentru România dacă „furtuna” anticorupţie nu va mătura zeci de nume de pe lista celor suspectaţi de trucarea de licitaţii şi alte fapte de corupţie. Şansele ca să vedem arestaţi de soi din toate partidele sunt cu atât mai mari cu cât însuşi preşedintele Traian Băsescu a făcut în primăvara acestui an o declaraţie din care reieşea clar că arestările nu vor fi făcute în sens unic şi nu vor viza doar un partid anume. „Dacă a furat Vîntu, arestaţi-l. Dacă a furat Blejnar, arestaţi-l. Dacă a furat mama sau fratele meu, să răspundă în faţa legii”, a spus şeful statului, la vremea respectivă. Valul marilor arestări se apropie însă cu paşi repezi şi de judeţul nostru, iar pe lista potenţialilor „candidaţi” se numără şase oficiali din Argeş, trei dintre ei fiind de la PDL şi alţi trei, de la PSD. Asta şi pentru ca cei din partidul de guvernământ să nu fie cumva acuzaţi că fac arestări exclusiv de la social-democraţi.

 

 

Deputatul Sorin Pandele – acuzat că a primit 1,9 miliarde lei şpagă

Vi-i prezentăm, în cele ce urmează, pe argeşenii care stau cu sabia…deasupra capului. Sorin Pandele, deputat PDL. Fostul şef de la Cadastru este, de departe, cel mai vulnerabil de pe listă. În vara lui 2010, procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi abuz în serviciu, în perioada în care era director al OCPI Argeş. Potrivit  DNA, Sorin Pandele ar fi luat mită pentru a emite un titlu de proprietate fals, creând un prejudiciu de 530.497 de lei. Actualul deputat a mai fost trimis în judecată şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit rechizitoriului, în 27 septembrie 2007, Sorin Pandele ar fi primit de la o anume Elena Păun suma de 190.000 de lei „pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de director al OCPI Argeş, în sensul emiterii, în mod nelegal, a unui titlu de proprietate”. Mircea Drăghici, deputat PSD. Mircea Drăghici, deputat PSD pe Colegiul Curtea de Argeş, este învinuit în dosarul în care preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, este inculpat pentru fapte de corupţie. Parlamentarul argeşean este acuzat de faptul că, alături de Nicolescu, s-ar fi folosit de calitatea pe care o are şi le-ar fi impus mai multor primari din Argeş să semneze contracte de consultanţă în domeniul strategiei de dezvoltare locală cu o firmă din Bucureşti, „European Project Consulting”. Anchetatorii îl acuză pe deputatul pesedist că ar fi avut strânse legături cu această firmă de consultanţă. Dosarul disjuns al deputatului Mircea Drăghici se află încă pe masa de lucru a procurorilor de la DNA Piteşti şi poate oricând să producă surprize.Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este cercetat în libertate, fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru 4 unităţi de învăţământ, în baza unor acte false, potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005. Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 – 2008, a primit mită de la patronul firmei PIC, Cornel Penescu, 66.000 de lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza o licitaţie publică. Următorul termen în procesul în care preşedintele CJ este acuzat pentru infracţiuni de corupţie va fi pe 10 ianuarie 2012.Anca Alexandrescu, fost director D.S.P. Argeş. După ce în septembrie a fost trimisă în judecată de către DNA,  fiind acuzată că a oferit mită 5.000 de euro preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Daniel Boda, care îi ridicase autorizaţia de funcţionare la farmacia „Ioana Med Farm”, ce îi aparţinea soţului ei Săndel Alexandrescu, fosta directoare va trebui să răspundă penal într-un nou dosar. De această dată, Anca Alexandrescu este acuzată de DNA că a dat mită pentru a câştiga concursul de director executiv la D.S.P. Argeş.

Doi primari inculpaţi – unul de la PSD, altul de la PDL

Ion Năftănăilă, primar Albeştii de Muscel. Primarul democrat-liberal este acuzat că a cesionat 850 de hectare de izlaz, după care a prezentat un deviz fals la APIA, în baza căruia a primit peste 200.000 de lei noi. Din această sumă, nici măcar un leu nu a fost folosit pentru lucrări agricole, banii fiind împărţiţi pentru sponsorizări, inclusiv pentru echipa de fotbal din comună. „Contractul de concesiune, un document inexact sub aspectul dreptului de folosinţă asupra terenului în suprafaţă de 847,54 ha izlaz şi gol alpin (întrucât terenul era utilizat de toţi locuitorii comunei), a fost prezentat de Năftănăilă Ion la APIA – Sucursala Judeţeană Argeş care, la data de 19 iunie 2008, a aprobat acordarea sumei de 202.851,70 lei către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel”, precizează procurorii. Ion Năftănăilă riscă trei ani de închisoare cu suspendare sau cinci cu executare. Ion Ştefan, primar Budeasa. Ion Ştefan, primarul localităţii Budeasa, este unul dintre cei trei primari care au calitatea de ,,învinuit” în dosarul Constantin Nicolescu. Audierile primarului din Budeasa au legătură cu una dintre acuzaţiile aduse lui Constantin Nicolescu, şi anume cea de obţinere frauduloasă a unor fonduri europene pentru reabilitatea unei grădiniţe din comuna Budeasa. Pe 10 ianuarie 2012, Ion Ştefan trebuie să se prezinte într-un nou termen al procesului. La fel ca şi în cazul din Albeşti, şi Ion Ştefan riscă o condamnare de până la 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.