AMERICANII-S DE VINĂ… Excluderea lui Geoană din PSD dă apă la moară social-democraţilor argeşeni care voiau mai demult să părăsească barca lui Constantin Nicolescu, dar nu găseau un motiv s-o facă. Până la închiderea ediţiei noastre, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, era la un pas de a fi dat afară din PSD, asta după ce Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală a partidului a decis duminică excluderea liderului social- democrat, cu 43 de voturi pentru, 5 împotrivă şi două abţineri. Duminică, la şedinţa în care s-a decis soarta preşedintelui Senatului,

Argeşul l-a avut ca reprezentant pe Sevastian Tudor, directorul teatrului „Al. Davila, consilier local la Piteşti, care a fost mandatat să voteze pentru excluderea lui Geoană. Conform unor surse din interiorul PSD, nu alungarea lui Mircea Geoană este acum adevărata problemă, ci faptul că, folosindu-se de această excludere făcută în pripă, mulţi membri de bază vor părăsi partidul, migrând spre UNPR. Este vorba de acei pesedişti care oricum doreau să părăsească barca PSD, dar nu aveau un motiv de care să se agaţe. Acum, susţinând că sunt susţinători ai lui Geoană, mulţi vor pleca din PSD, fără a li se putea pune eticheta de „trădători”. Acest scenariu ar putea fi folosit şi în Argeş de cei care voiau să-l părăsească pe liderul Constantin Nicolescu, dar nu ştiau cum să procedeze.

Tras pe linie moartă în Argeş, deputatul Filip Georgescu este primul care l-ar urma pe Geoană

Dintre seniorii PSD Argeş care se află pe lista celor ce ar alege varianta Geoană, cap de afiş sunt senatorul Constantin Tămagă şi deputatul Filip Georgescu. Supărarea senatorului Tămagă pe organizaţia PSD Argeş este una mai veche. Iar faptul că Tămagă a fost auzit, nu de puţine ori, spunând că: „a trebuit să moară bietul Florea Costache ca să ajung şi eu vicepreşedinte în partid”, explică de ce parlamentarul ar dori să le dea cu flit colegilor social- democraţi din Argeş. În ceea ce-l priveşte pe deputatul Filip Georgescu, la el lucrurile sunt şi mai simple: PSD Argeş nu va mai merge pe mâna sa la alegerile parlamentare de anul viitor, primarul din Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă, anunţând deja public faptul că, pe colegiul lui Filip Georgescu, va candida omul de afaceri Dorin Mărăşoiu.

Geoană – un motiv în plus pentru ca Pendiuc să plece din PSD

O altă tabără care s-ar putea folosi de excluderea lui Mircea Geoană pentru a-l părăsi pe Constantin Nicolescu, este cea a aleşilor locali, în special a primarilor. Aici cap de listă este chiar primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, al cărui comentariu pe tema excluderii a fost: „Cum să pierzi o funcţie de preşedinte al Senatului doar pentru că un om din partid are o altă opinie?”. Se spune de altfel că primarul Pendiuc se tot gândea în ultimul timp să candideze, dacă nu din partea altui partid, cel puţin ca independent. „Momentul Geoană” i se potriveşte ca o mănuşă lui Pendiuc. Primarul nu ar putea pleca însă din PSD fără „soldatul” său credincios, viceprimarul Cornel Ionică. Pe lista primarilor care s-ar putea trezi, peste noapte, „simpatizanţi” Geoană s-ar mai regăsi primarii de la Albota, Călineşti şi Bascov, dar lista ar putea continua şi cu cei care au părăsit de mult barca PSD, dar nu au putut să spună public până acum acest lucru.
O altă categorie de membri care ar pleca din PSD folosindu-se  de „Geoană, dragostea mea” sunt cei cărora Nicolescu le cere să aibă răbdare, fiindcă sunt încă tineri, iar pe ei îi caută poştaşul cu pensia. Aici, cap de listă ar fi doctorul Dan Manu. Parafrazând sloganul PSD, putem spune că excluderea lui Geoană se potriveşte perfect îndemnului electoral „Mai bine pentru cei mulţi”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI