După ce, în ultimele luni, Curtea de Apel Piteşti a dat peste cap mai multe sentinţe emise de Tribunalul Argeş, unora li s-a făcut teamă să mai înainteze recursuri la această instanţă. Este şi cazul lui Valeriu Tudor, şeful Inspecţiei Teritoriale ISCIR Argeş, care, după ce şi-a depus recursul la Curtea de Apel Piteşti, l-a retras repede, chiar la al doilea termen. Valeriu Tudor fost „cadorisit” de instanţa Tribunalului Argeş cu o condamnare la un an şi zece luni de închisoare, cu suspendare, fiind acuzat de luare şi dare de mită. Procurorii DNA Piteşti l-au prins în flagrant pe Tudor chiar în primăvara acestui an, reţinându-l odată cu cel care urma să beneficieze de mită, în speţă Daniel Dumitru, inspector în cadrul ISCIR Bucureşti.

După prezentarea probelor la dosar, instanţa a decis ca respectivii să fie arestaţi preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile, iar, din acest motiv, Valeriu Tudor a fost pus în libertate abia în luna iunie. Baiul cel mare a fost că marea arestare a lui Tudor s-a produs la scurt timp după ce şeful ISCIR Argeş îşi făcuse cunoscută intenţia de a candida, din partea PDL, la Primăria Ştefăneşti.

A vrut să-şi spele imaginea

Una peste alta, instanţa a ţinut cont de faptul că infracţiunea s-a rezumat la tranzacţionarea unei sume de 2.000 de lei, bani pe care şeful ISCIR Argeş intenţiona să-i dea colegului de la Bucureşti în vederea extinderii autorizaţiei unui apropiat.
Din acest motiv a fost atribuită o condamnare cu suspendare, care nu l-a mulţumit însă pe Tudor, acesta considerând că imaginea i-a fost, totuşi, pătată. Ca urmare, în luna septembrie a acestui an, şeful ISCIR Argeş a formulat recurs la Curtea de Apel Piteşti, cu privire la sentinţa emisă de Tribunal. Numai că teama în legătură cu deciziile luate în ultima vreme de instanţa mai sus amintită, a cam învins. Ţinând cont de faptul că unora le-au fost mărite condamnările la Curtea de Apel Piteşti, Valeriu Tudor nu a stat prea mult pe gânduri şi, la cel de-al doilea termen din instanţă, şi-a retras frumuşel recursul.
Mai bine aşa, cu suspendare, decât să se întoarcă totul ca un bumerang şi să primească o pedeapsă cu executare, aşa cum s-a întâmplat cu omul de afaceri Săndel Alexandrescu, soţul doctoriţei Anca Alexandrescu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI