Scandalul izbucnit la Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Argeş, ajuns deja în faza penală, prin trimiterea în judecată, pentru delapidare, a fostului director Zoltan Kalman şi a adjunctei Sorina Marin, este deja de notorietate. Cei doi au fost acuzaţi oficial că au folosit maşina şi banii instituţiei pentru a-şi rezolva probleme private şi chiar au exagerat în a folosi resursele umane şi materiale ale instituţiei în acelaşi scop. Dacă discuţiile referitoare la faptul că Sorina Marin îi cerea şoferului să îi taie şi să îi jumulească găinile de la ţară sau îl chema seara să îi ducă gunoiul pot fi încadrate la „bârfe”, pentru combustibilul de peste aproape 300 de milioane de lei vechi, decontat în plus faţă de cât ar fi fost normal, socotind după foile de parcurs ale maşinii, s-a deschis proces penal pentru delapidare.
Dosarul este acum în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar angajaţii au început să dea declaraţii oficiale, pentru a confirma primele note de constatare semnate la auditul realizat de conducerea Ministerului Mediului, în urma căruia a fost calculat prejudiciul.
În paralel cu dosarul de la Parchet, ce nu poate fi oprit din cauza modului cum este încadrată fapta, una penală, tot la solicitarea Ministerului, actuala conducere de la Mediu a început acţiunea de recuperare a banilor. Astfel, potrivit auditului, fostului director executiv, Zoltan Kalman, i s-au imputat 127 de milioane de lei vechi şi s-au făcut deciziile de poprire a salariului la ARPM Craiova, acolo unde lucrează acum. În ceea ce o priveşte pe Sorina Marin, aflată încă în funcţia de director adjunct a ARPM Argeş, expertiza contabilă i-a stabilit un prejudiciu de „doar” 85,6 milioane de lei vechi. Cum are salariu de şef, adică vreo 23 de milioane pe lună, începând cu luna acesta va avea de plătit, vreme de 1 an, circa 7 milioane de lei pe lună.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI