„USL-ul nu vine la putere printr-un vot al cetăţenilor, ci printr-un troc”

REPLICĂ Iulian Miu, primarul din Ungheni, consideră că USL-ul şi Victor Ponta nu vin la putere printr-un vot al cetăţenilor, ci mai degrabă printr-un troc, făcut cu parlamentarii de la mai multe partide, inclusiv PDL, UNPR, independenţi sau minorităţi.

„Guvernele vin şi pleacă, datoriile rămân şi nu pe spinarea guvernanţilor, ci a cetăţenilor”

Cum comentaţi căderea Guvernului Ungureanu?

În primul rând, nu văd căderea Guvernului Ungureanu ca pe o victorie a USL, aşa cum s-a încercat să se inducă ideea în rândul populaţiei de către Ponta şi Antonescu. Practic, USL-ul şi Victor Ponta nu vin la putere printr-un vot al cetăţenilor, ci mai degrabă printr-un troc ordinar, făcut cu parlamentarii de la mai multe partide, inclusiv PDL, UNPR, independenţi sau minorităţi. Nu poţi să spui că ai câştigat puterea când ai negociat voturile ca la piaţă.

Cum credeţi că vor merge lucrurile în noul Guvern condus de Victor Ponta?
Simplu. Nu vor continua sub nicio formă reformele Guvernului Ungureanu, menite să scoată ţara din criză, ci o vor afunda mai mult, prin măsuri populiste. Principala preocupare a Guvernului Ponta nu va fi alta decât sporirea capitalului politic, prin cumpărarea bunăvoinţei alegătorilor. Ce este şi mai grav este faptul că România poate lua calea Greciei, care nu a adoptat măsuri de austeritate la timpul potrivit, iar acum vede toată lumea prin ce criză profundă trece. Să nu uităm, însă, că guvernele vin şi pleacă, datoriile rămân şi nu pe spinarea guvernanţilor, ci a cetăţenilor.

Ce se va întâmpla cu PDL-ul?
Nimic. A trecut în Opoziţie, unde, odată dispărut din vizorul opiniei publice, pentru o vreme, va încerca o restructurare, care poate relansa partidul pe termen lung. Aşa cum a spus şi premierul Ungureanu, PDL-ul nu şi-a spus încă ultimul cuvânt, iar cetăţenii se vor convinge în curând de asta, mai ales după cel mult două luni de guvernare USL. Victor Ponta şi Crin Antonescu l-au acuzat de incompetenţă pe Mihai Răzvan Ungureanu după 70 de zile de la preluarea mandatului. Sunt curios să văd ce vor face şi ei în 70 de zile?

Vor fi afectate proiectele pe care le aveţi în derulare în comuna Ungheni, acum cu intrarea în Opoziţie a partidului din care faceţi parte?
Nu cred. Majoritatea proiectelor noastre sunt pe fonduri europene şi nu văd cum un guvern ar putea împiedica acest lucru. Asta dacă, Doamne fereşte, prin măsuri populiste exagerate, Victor Ponta nu ar pune în pericol poziţia României în cadrul statelor membre UE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.