Urșii din Parcul Naţional Piatra Craiului. Imagini filmate de camerele de monitorizare ale Romsilva

1,609 views

Urșii din Parcul Naţional Piatra Craiului. Imagini filmate de camerele de monitorizare ale Romsilva. Urșii din Parcul National Piatra Craiului, într-un montaj cu imagini filmate de camerele de monitorizare a faunei în ultimele luni. Populația de urs este permanent monitorizată de specialiștii Romsilva.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Toamna se hrănesc intensiv pentru a acumula grăsime, necesară somnului de iarnă.

Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Parcul are o zonă de protecție de aproape 5.800 de hectare.

Credit video: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului

SURSA: Facebook/Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Comments

comments