„Universul argeşean” – prezentat ca model la concursul „Europa jurnaliştilor din amfiteatre”

PROVOCARE Pentru  a treia oară, reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează programul „Europa jurnaliştilor din amfiteatre”, o competiţie de comunicare pe teme europene, care se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la facultăţile de jurnalism. Pentru a se înscrie în concurs, participanţii trebuie să-şi aleagă unul dintre subiectele europene de interes în zona lor de activitate şi să realizeze materiale jurnalistice, audio, video şi pentru presa online.

Competiţia este cu atât mai interesantă cu cât studenţii care vor obţine premiul I şi premiul II la fiecare dintre cele trei secţiuni vor beneficia şi de o vizită de studiu la instituţiile europene din Bruxelles. În 2012 sunt 18 universităţi implicate în program. Printre ele se numără şi Universitatea din Piteşti, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc prima întâlnire de prezentare a programului. Zeci de studenţi de la Jurnalism din cadrul Universităţii din Piteşti s-au arătat interesaţi de această competiţie.
La întâlnire cei care le-au vorbit studenţilor despre concurs şi despre paşii necesari în documentarea şi realizarea unui material de presă pe teme europene au fost Georgiana Petcu, account manager la Chelgate Limited, Roxana Morea, consilier de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Mihaela Voinicu, coordonator al centrului Europe Direct Argeş, precum şi autorul acestor rânduri. Studenţilor li s-au oferit inclusiv exemple de articole pe teme europene publicate în săptămânalul „Universul argeşean”, de la materialele privind „Magiunul de Topoloveni”, un brand românesc, până la cele legate de gradul de accesare a fondurilor U.E. în Argeş. Trebuie spus că la ediţia din 2011 a programului „Europa jurnaliştilor din amfiteatre” au participat şi au fost evaluate 24 de proiecte, dintre care două de la Universitatea din Piteşti. Mai mult chiar, la secţiunea video, Piteştiul a obţinut premiul al III-lea, cu materialul „România, numai miere şi lapte…eco”, echipa de realizatori fiind formată din studenţii Iov Alina-Georgiana, Anca Vărzaru, Daniela Dobra şi Oana Vârtic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.