simonaFostul primar din Leordeni şi unchiul celebrei Simona Sensual, Teodor Toader, deţine cea mai mare plantaţie de mure din ţară, peste 8 hectare, cu o producţie anuală de 20 de tone la hectar. Însumată, lungimea rândurilor de pe cele 8 hectare de mure depăşeşte 100 de kilometri. Deşi anul acesta a fost unul ploios şi deloc productiv pentru agricultură, fostul primar preconizează că producţia sa de mure va fi mult mai bogată decât în anul precedent.
Teodor Toader, primar al comunei Leordeni între 1996 şi 2000, cultivă din 2006 un soi de mure american, deţinând în prezent cea mai mare plantaţie din România – peste 8 hectare. Şi profitul este unul destul de mare, fostul primar obţinând un venit de 55.000 de euro pe an la hectar, în condiţiile în care cheltuielile nu depăşesc 10 -12.000 de euro pe sezon. În urmă cu câteva zile, am fost invitaţi de fostul primar să asistăm la culesul primei recolte de anul acesta, pe care o şi avea vândută în totalitate cu mult înaintea recoltării.
„Este prima recoltare pe anul acesta, făcută puţin mai târziu din cauza vremii şi am cules deja în jur de 200 de kg de mure. Ce vreau să adaug este faptul că, deşi anul acesta a fost unul cu multe ploi şi mai puţin călduros faţă de cel precedent, tot voi depăşi producţia din 2013, care a fost de 20 de tone/ha: în acest an, preconizez 25 de tone/hectar.
Preţul este acelaşi ca şi anul trecut, adică 14 lei pe kilogram, unul destul de mic pentru soiul Thornfree, având în vedere că, în hipermarketuri, un kilogram de mure costă dublu”, ne-a declarat Teodor Toader.
 

mure.leordeni„Mai glumesc cu nepoata mea, Simona Sensual, căreia îi spun că am depăşit-o cu mult ca număr de accesări pe YouTube”

„După filmuleţul pe care îl am postat pe YouTube, unde vorbesc despre plantaţia de mure Thornfree pe care o deţin, pot spune că am ajuns celebru nu doar în ţară, ci şi în străinătate. Primesc sute de telefoane de peste tot din România, dar şi din alte ţări, de la oameni care sunt interesaţi să cumpere de la mine butaşi de acest soi de mure. Ba chiar şi un diplomat străin a venit personal aici, zilele trecute, pe plantaţie, la Leordeni şi a cumpărat 8 butaşi. Chiar mai glumesc cu nepoata mea, Simona Sensual, căreia îi spun că am depăşit-o cu mult ca număr de vizualizări pe YouTube cu filmul despre planţaţie. Când are timp şi nu stă de ceartă cu prietenul ei, Maharu, cel cu care nepoata mea se ceartă mai tot timpul pe la televizor, Simona vine şi o vizitează pe maică-sa şi trece şi pe la mine. Simona este foarte încântată şi mândră de plantaţia de mure de aici şi pleacă cu plasele pline de fructe. De multe ori, când pleacă în concediu sau cu treabă în străinătate, îl trimite pe Bijou, căţelul ei, aici, la Leordeni, ca să am grijă de el. Chiar în această zi m-a sunat Simona şi mi-a spus că mi l-a trimis pe Bijou să am grijă de el“, mai precizează fostul primar, care este la fel de mândru şi de plantaţie, ca şi de celebra sa nepoată.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI