Un tânăr a agresat o educatoare în Centrul de Primiri Urgenţe Piteşti

SCANDAL Îndemnat de un gardian, un tânăr de 17 ani a sărit la gâtul educatoarei aflate de serviciu la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă Piteşti, pentru că nu i s-a pus masa la ora 1 noaptea. De peste 30 de ani, Vali Ieşeanu, în vârstă de 57 de ani, este educatoare şi asistent social în centrele de îngrijire copii din Piteşti. A îngrijit şi supravegheat sute de copii abandonaţi de părinţi, fiind, pentru mulţi, „mama” ce i-a vegheat în nopţile când le era rău. Din păcate, duminică noaptea, în timp ce se afla de serviciu la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă, Piteşti, Vali Ieşeanu a trăit un coşmar. A fost agresată chiar de unul dintre copiii de care avea grijă.

„Gardianul nu a intervenit”

 

De la ce a pornit totul, ne-a povestit chiar directorul general al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Argeş, Adrian Macovei: „Pe timpul verii, pentru că rămân mai puţini copii în centre, îi comasăm. Vara aceasta, fetele au mers toate la Valea Iaşului, iar, pentru băieţi, a fost ales Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă Piteşti. Facem acest lucru pentru a mai reduce din cheltuieli, dar şi pentru a putea face curăţenie în centre. Băiatul despre care vorbim a fost iniţial la centrul din Găvana. La recomandarea şi la rugămintea unei doamne profesoare de la Şcoala nr. 1, unde el învăţa, a fost mutat, anul trecut, la Centrul din Ceair. Mi s-a spus că nu este un copil care să exceleze la învăţătură şi nici foarte disciplinat nu este. Nu a mai agresat, până acum, vreun asistent. Acum cred că a sărit calul, antrenat probabil şi de faptul că se afla într-o comunitate numai de băieţi şi probabil a vrut să arate cât de grozav este el. Am înţeles totuşi că nu a lovit-o pe doamna Ieşeanu, ci doar a îmbrâncit-o de câteva ori. Vom face însă o anchetă, pentru că în acel centru avem şi gardian şi nu a intervenit, ba, mai mult, a fost motivul de la care a pornit conflictul”.
Deşi era unu noaptea, George D. se uita la televizorul din sala de mese, împreună cu gardianul unităţii. Pentru că gardianul i s-a plâns că el nu a primit nimic de mâncare atunci când copiii din centru au luat masa de seară, George s-a gândit „să repare” el „greşeala” asistentei de serviciu.  Aşa că a mers la etaj, la biroul unde se afla asistenta Vali Ieşeanu cerându-i să coboare să le pregătească ceva de mâncare. Pentru că aceasta a refuzat, motivând că este târziu şi bucătăria este închisă, tânărul s-a enervat şi a început să o ameninţe şi să o îmbrâncească pe educatoare, lovind cu pumnii în masă. De teamă că scandalul va degenera, Vali Ieşeanu a sunat la Poliţie. „Gardianul nu avea voie să se uite la televizor împreună cu copiii. Locul lui nu era acolo! Am înţeles că nu a intervenit pentru aplanarea conflictului pentru că nu a auzit scandalul, el crezând că băiatul s-a dus la culcare”, ne-a mai spus directorul Macovei.
Deşi are 17 ani, George D. a terminat opt clase abia în acest an. Din toamnă, el va merge la Liceul „Astra”. Deşi a provocat un astfel de scandal, el nu va putea fi exclus din centrele de plasament, fiind minor, însă, probabil, va fi repartizat la un centru cu un regim mai strict.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.