Roz, albastru, vişiniu şi verde, culorile alese de CJ pentru „Primul Ghiozdan”

EXCLUSIV Conform caietului de sarcini, pe ghiozdanul oferit de Consiliul Judeţean, 100% din poliester, va fi lipită sigla instituţiei, iar preţul de achiziţie va fi de 40,32 lei, fără TVA. Multe din marile conflagraţii ale lumii au izbucnit de la conflicte minore. Aşa s-a întâmplat şi cu banalul ghiozdan pe care Consiliul Judeţean vrea să-l ofere elevilor din clasa I şi care a declanşat un adevărat război al declaraţiilor între PSD şi PDL în Argeş, deocamdată. În vreme ce preşedintele CJ, Constantin Nicolescu, susţine că este vorba de un mic sprijin acordat familiilor care îşi trimit micuţii în primul an de şcoală, PDL-iştii susţin contrariul. Portocaliii argeşeni acuză PSD-ul că, prin gestul său, nu face altceva decât să ofere „mită electorală”, de vreme ce Guvernul Boc are un program asemănător, în urma căruia 2.400 de elevi din judeţ, care intră în clasa I şi care provin din familii cu probleme financiare, vor primi câte un ghiozdan cu rechizite.

În total, Consiliul Judeţean va achiziţiona 6.000 de ghiozdane, valoarea minimă estimată fiind de 2,4 miliarde lei vechi. Unul dintre cei mai vehemenţi pedelişti la gestul CJ este inspectorul şcolar general Gabriel Bratu, care susţine că PSD-ul politizează acest program prin faptul că va pune sigla instituţiei pe ghiozdan. În replică, preşedintele Constantin Nicolescu declară că acest program vine în sprijinul părinţilor şi că nu are nimic politizat, deoarece Consiliul Judeţean este o instituţie a statului, nu una politică. Una peste alta, în acest an, 2.400 de copii care păşesc în clasa I, vor primi două ghiozdane, unul de la CJ şi altul de la Guvern, prin Inspectoratul Şcolar.

40,32 lei, fără TVA va plăti CJ-ul pentru ghiozdanul echipat cu un set minim de rechizite

Pentru că, până pe 12 septembrie, ghiozdanele trebuie să ajungă în şcoli, Consiliul Judeţean a stabilit şi data licitaţiei în urma căreia va fi aleasă firma de la care vor fi cumpărate ghiozdanele şi rechizitele. S-a decis ca licitaţia să aibă loc pe 2 septembrie.
Conform caietului de sarcini, programul „Primul Ghiozdan” subliniază că fiecare copil din judeţul Argeş, înscris în clasa I, în anul şcolar 2011-2012, va primi gratuit un ghiozdan echipat cu un set minim de rechizite, venind astfel în sprijinul părinţilor şi al copiilor, pentru a pregăti începerea parcursului şcolar. Numărul estimat de copii beneficiari ai acestui proiect este de 6.000, conform datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.
Finanţarea acestui proiect se asigură din bugetul local, în limita sumei de 40,32 lei, fără TVA/ghiozdan, echipat cu un set minim de rechizite”.

Sigla CJ va fi lipită pe ghiozdan

S-a discutat mult şi pe marginea culorii pe care o va avea ghiozdanul oferit de CJ. Bineînţeles că au existat speculaţii cum că acestea vor fi roşii, culoarea PSD. Tot din caietul de sarcini am aflat şi culorile. Vor fi câte 1.500 de ghiozdane în patru culori: roz, albastru, vişiniu şi verde. În afară de sigla CJ, deasupra căreia va fi scris şi numele programului, „Primul Ghiozdan”, la capitolul date tehnice se mai precizează: „Având în vedere beneficiarul final, se recomandă ca pe partea din faţă a ghiozdanului să fie imprimate diverse desene”.
Vă prezentăm şi alte caracteristici ale mult disputatului ghiozdan oferit de CJ: dimensiuni: înălţime min. 35 – 40 cm, grosime 15- 20 cm, lăţime 30 – 35 cm; material: 100% poliester; prevăzute cu un compartiment încăpător cu fermoar şi un buzunar exterior cu fermoar, mâner căptuşit şi rezistent, bretele de umăr ajustabile.

Creion de 19 cm, gumă de 20 de grame, iar penarul – închis pe trei laturi

Pachetul de rechizite oferite de Consiliul Judeţean Argeş este, conform caietului de sarcini, format din: caiet tip I; caiet A5, 48 file – matematică; caiet desen A4; creion HB; stilou cu rezervă; creioane colorate; radieră; riglă 20 cm; penar neechipat.
Creionul HB cu radieră va avea dimensiunea de 19 cm şi culoarea natur. În ceea ce priveşte datele tehnice ale stiloului, se precizează că acesta va trebui să aibă rezervă, iar creioanele colorate vor fi în seturi de câte 6 bucăţi. La radieră se spune că nu are importanţă ce culoare are guma, dar greutatea minimă trebuie să fie de 20 de grame. Rigla va fi de 20 de cm, iar penarul va fi încheiat pe trei laturi şi închis cu fermoar la partea superioară, cu dimensiunea minimă de 21x 8 cm şi din material flexibil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.