REBRANDUIRE PDL-ul se pregăteşte să-şi schimbe portocaliul, iar singura culoare pe care liderii partidului nu o vor sub nicio formă este roşul…bolşevic. Portocaliul nu mai are viaţă lungă, sunt de părere mai mulţi lideri ai PDL, care susţin că electoratul nu prea ar mai „înghiţi” această culoare şi că este necesară o rebranduire a partidului. În plus, la alegerile parţiale care au avut loc luna aceasta în Neamţ şi Maramureş, democrat-liberalii au ales verdele şi albul. Alegerea culorii care va reprezenta partidul la scrutinul din 2012 este însă în analiză la PDL, dar tot mai multe voci susţinând că verdele i-ar reprezenta cel mai bine. Am dorit să aflăm şi cum văd liderii din PDL Argeş schimbarea culorii, dar şi care sunt culorile preferate ale democrat- liberalilor argeşeni pentru noua imagine a partidului.

 

„Roşul, o culoare de tristă amintire pentru ţara noastră”

Primul cu care am stat de vorbă despre rebranduirea PDL a fost senatorul Mircea Andrei, care ne-a declarat: „Este normal în evoluţia unui partid să existe tendinţe de rebranduire sau chiar rebranduiri. După mai bine de 10 ani, orice partid suportă o anumită uzură a imaginii şi este normal ca liderii să gândească o schimbare a imaginii, a mesajului, inclusiv a culorii. Nu am nimic împotriva acestor culori propuse, verde şi alb, dar eu unul aş prefera verde-violet. Îmi place această alăturare de culori. Pentru fiecare dintre noi, simţul estetic este ceva intuitiv. În niciun caz nu aş alege roşul, o culoare de tristă amintire în ţara noastră. Despre estetică vorbea şi Stalin în anii ’50, când, într-o plenară, a ţinut un discurs despre deviaţionismul social-democrat la doctrina comunistă, făcând referire şi la roşul bolşevic. Deci, în niciun caz nu aş alege roşul bolşevic”.L-am întrebat pe liderul PDL Argeş dacă preferă violetul şi în ideea că „flacăra violet” a fost trecută de Mircea Geoană printre armele cu care preşedintele Traian Băsescu l-a învins în alegerile prezidenţiale. „Nu, nu la asta m-am gândit, dar pentru că aţi vorbit de „doamna” Geoană, să spunem, în aceeaşi notă, că, lucrând cu flacăra violet, vom arde roşu’ bolşevic”.

„Singura culoare care le dă fiori pesediştilor este violetul”

Florin Frătică, secretar general PDL Argeş: „Este din ce în ce mai clar că, pe scena politică românească, este nevoie de o alianţă de dreapta din care, cu siguranţă, va face parte şi PDL. Această nouă formaţiune politică va trebui să aibă propria sa identitate, deci propriul său brand şi propria culoare. Revenind la întrebarea dumneavoastră, dacă ar fi să aleg o culoare, aş alege una care să-i sperie de moarte pe cei din PSD. Iar singura culoare care le dă fiori pesediştilor este violetul. De fapt, după alegerile de anul viitor, sunt convins că cei din PSD vor vedea numai violet în faţa ochilor. Singura culoare cu care nu mă împac însă este roşul, care îmi aminteşte de steagul PCR, pe care erau desenate Secera şi Ciocanul, iar astăzi le-au luat locul cei trei trandafiri”.

„Aş vedea verde cu mov”

Cătălin Teodorescu, prim-vicepreşedinte PDL Argeş: „Dacă asta este decizia partidului, nu mi se pare o idee rea. Am constatat acum că verdele este o culoare agreată şi plăcută de oameni. Dar aş vedea în loc de verde cu alb, verde cu mov. Indiferent care va fi culoarea aleasă, PDL va câştiga toate alegerile în 2012”.

„Calendarele cu preşedintele Traian Băsescu erau cu portocaliu şi verde”

Gabriel Bratu, prim-vicepreşedinte PDL Argeş: „Cred că sunt momente în care este necesar să faci o schimbare, o cosmetizare pentru imaginea publică. Simţim acest lucru şi în viaţa de zi cu zi: mergem la cosmetică, ne schimbăm coafura, culoarea părului, mobila din casă. Este clar că, după 10 ani de guvernare, intervine uzura. Schimbarea culorii nu este o idee nouă. În 2009, calendarele cu preşedintele Traian Băsescu erau cu portocaliu şi verde. Cred că este de bun augur. Nu am nimic împotriva rebranduirii partidului, chiar şi prin schimbarea culorii portocaliu cu verde. Numai culoarea roşu să nu fie, pentru că aminteşte de comunism, un trecut recent pe care însă nu trebuie să-l uităm. Este clar că întotdeauna ai nevoie de o schimbare pentru a evolua. Trebuie schimbaţi oamenii, mentalităţile. Trebuie depăşit modelul dictatorial pe care încă îl mai vedem astăzi la preşedintele Consiliului Judeţean. Lumea s-a schimbat. Lumea are dreptul la opinii, pe care, chiar dacă nu le împărtăşim, trebuie să le ascultăm”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI