Şeful de la ANIF, învins de proiectul „Prima casă”

GHINION Ioan Predica, zis Semaca, a avut proasta inspiraţie să-şi modifice de unul singur proiectul la noua casă, iar, după ce a turnat fundaţia, nu a mai ştiut pe unde vine bucătăria, baia sau livingul. A luat o cretă şi s-a apucat să traseze din nou parterul, numai că, de această dată, şeful ANIF a uitat să lase loc pentru hol….
Mare belea pe capul directorului Ioan Predica, de la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Omul s-a apucat să-şi construiască o casă la Mioveni, numai că, în stilul caracteristic, Predica s-a apucat să modifice proiectul iniţial, iar, după ce a turnat fundaţia, nu a mai ştiut pe unde vine bucătăria, livingul, baia şi dormitoarele.
După ce şi-a stors mintea o noapte întreagă, şeful ANIF a găsit soluţia salvatoare. Ba chiar s-a şi certat singur că nu i-a venit ideea mai repede, adică să ia o cretă şi, pe pătratul de beton, să facă împărţirea parterului.  
Înarmat cu o şipcă, Ioan Predica a început să dea cu pasul şi să tragă linii cu creta pe unde credea el că ar trebui să se afle bucătăria, livingul şi baia. Când mai avea puţin să se laude cât de deştept este şi în construcţii, datorită împărţirii făcute la parter, Semaca şi-a dat seama că proiectase bine bucătăria şi baia, geamurile de la living dădeau cu faţa spre răsărit, numai că omisese ceva: nu lăsase loc pentru hol şi, implicit, pentru uşa de la intrare. Cum nu voia să-şi strice desenul de pe placa de beton, Predica şi-a stors neuronii, gândindu-se de unde să mai scoată el câţiva metri în plus şi pentru hol, fără să taie, însă, din baie, bucătărie şi living.
S-a gândit, s-a sucit şi, din nou, Semaca a fost lovit de geniu. S-a apucat să sape pe lângă fundaţia existentă, ca să facă „loc” şi pentru hol. Toate bune şi frumoase, numai că, după ce a turnat fundaţia la hol, aceasta nu a vrut să facă priză cu temelia veche, iar apa a început să se infiltreze printre cele două plăci de beton. Convins că, de această dată, nu mai are nicio soluţie salvatoare, Predica a apelat la unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi din Argeş, Pompiliu Soare, pe care l-a rugat să-i proiecteze casa din nou. Acum, ca să nu se facă de ruşine, Predica spune la toată lumea că el ţine la blazonul său şi, drept urmare, l-a angajat pe Pompiliu Soare deoarece arhitectul este cunoscut ca fiind cel care a proiectat Universitatea de Stat din Piteşti, Muzeul Judeţean şi Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.