EL SE JURĂ CĂ NU FURĂ… Şefii de la Bucureşti l-au luat la puricat pe directorul AJOFM Argeş, Iulian Nicolae, pentru achiziţiile făcute şi au descoperit nereguli serioase. Luna trecută, şefii cei mari de la Bucureşti ai vajnicului director de la AJOFM Argeş, Iulian Nicolae, i-au trimis pe cap un control, care i-a luat la puricat achiziţiile făcute în interesul instituţiei. Potrivit raportului cu care s-a încheiat respectivul control, la mijloc e ceva putred: domnul Iulică a făcut cumpărături din bugetul instituţiei după cum i-a venit şi, mai ales, de la cine a vrut, la preţuri chiar duble faţă de piaţă. Iată câteva exemple, scrise negru pe alb, în respectivul raport cu numărul 1630311, datat 5.X.2012. În primul rând, ar fi vorba despre cum a cumpărat Nicolae aparatele de aer condiţionat ale instituţiei. Pe 28 mai a.c., firma „Mentor Building” îşi posta oferta în catalogul electronic de pe SEAP, iar în aceeaşi zi AJOFM Argeş o consulta şi a doua zi încheia deja achiziţia. Totul extrem de expeditiv, fără măcar ca directorul Iulian Nicolae să facă vreo notă de fundamentare sau să consulte alte preţuri de pe piaţă.
Ce i-a surprins cel mai tare pe inspectorii de la Bucureşti a fost faptul că Nicolae a făcut o consultare a preţurilor la aparatele de aer condiţionat, dar la o lună după ce le achiziţionase deja. De preţuri, nu mai vorbim! În raport scrie clar că, pe piaţa liberă, costul unui aparat identic era între 1.619 şi 2.020 de lei, în timp ce AJOFM a plătit la „Mentor Building” nu mai puţin de 3.205 lei, deci dublu!
Acelaşi tip de „afacere” a făcut directorul AJOFM şi când a fost vorba să cumpere un sistem de monitorizare video pentru clădirea instituţiei. AJOFM a căutat în catalogul electronic al SEAP pe 24 aprilie, fix la o zi după ce „SC Electric Control SRL” îşi publicase oferta pe site. Şi, la fel de grăbit, mai ceva decât la tarabele din piaţă, a cumpărat pe loc, fără tocmeală. Şi nu a dat „decât” 2.512 lei, fără TVA, când ar fi putut rezolva problema la numai 1.633 de lei, deci cu circa 41% mai puţin. Bineînţeles, testarea pieţei – formală, evident! – Nicolae a făcut-o tot după o lună, pe 27 iunie, deşi achiziţia fusese făcută!
Nu numai în ceea ce priveşte cumpărăturile a ieşit prost Nicolae, ci şi la gestionarea maşinilor de serviciu. Numai una dintre ele, AG 97 AJO, are cu vreo 30.000 de kilometri în plus la bord, pentru care nu există documente justificative.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI