Săptămâna trecută, primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, s-a trezit cu toate conturile blocate de Finanţe pentru că nu a respectat prevederile OUG nr. 47/2012. Deşi situaţia de faţă se datorează unei angajate din cadrul DGF Argeş, primarul liberal este prima victimă din judeţ a acestei ordonanţe, intrate în vigoare în urmă cu doar o lună de zile. Conform ordonanţei, toate primăriile trebuie să facă dovada, la începutul fiecărei luni, că au achitat o valoare de 5% din facturile restante pe luna anterioară. Respectiva justificare se face la Direcţia de Finanţe până la data de 5 a lunii în curs, în caz contrar, Fiscul sistând alimentarea conturilor respectivei primării „cu cote defalcate din impozitul pe venit cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale”, se specifică în ordonanţă.
Conform afirmaţiilor lui Bebe Ivan, Primăria Băbana nu a făcut dovada plăţii a 5% din datoriile cumulate pe luna septembrie deoarece o salariată de la Finanţe l-a informat că nu este nevoie de acest lucru şi că reglările le poate realiza în luna noiembrie.
„Am datorii la canalizare de 700.000 de lei, iar la asfaltări – 450.000 lei. Mai am datorii la „Ara Soft”, la gunoi şi la lucrările pentru grădiniţă. Nu am de unde să plătesc atâţia bani pentru că, de o jumătate de an, eu nu am văzut niciun leu de la Consiliul Judeţean. Sper ca la această rectificare bugetară care va avea loc pe 15 noiembrie, cei de la Consiliul Judeţean să ne ajute. Măcar de data aceasta”, a declarat primarul Bebe Ivan.
Aşa după cum prezintă situaţia Bebe Ivan, lucrurile sunt destul de grave în comuna Băbana. Pentru că mulţi nu au reuşit să îşi achite taxele şi impozitele la zi, bani din care Primăria trebuie să plătească o parte din restanţele amintite mai sus, edilul a trebuit să recurgă la măsuri drastice: „Am făcut opriri la Casa de Pensii. În fiecare lună, oamenii îşi cheltuie banii pe medicamente şi nu le mai rămân bani nici pentru mâncare, dar pentru impozite! Acum mă văd nevoit să mut şi ziua plăţii salariilor în Primărie. Nu le mai dau banii pe 7, le dau pe 10, ca să pot achita procentul de 5% la timp…”, afirmă primarul Bebe Ivan.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI