UN ROMÂN DE NOTA 10 Stabilit de mai mulţi ani în Marea Britanie, piteşteanul Alex Turigel, fost campion naţional de judo, este proprietarul unui restaurant, iar donaţiile sale în scopuri caritabile l-au făcut celebru. La 43 de ani, piteşteanul Alex Turigel se poate considera un om împlinit. Are un restaurant în orăşelul englez Desborough, o soţie iubitoare, un băieţel de 7 ani şi jumătate şi este mândria locuitorilor din regiune pentru actele sale caritabile, ziarele alocându-i spaţii ample. De 26 de ani în Marea Britanie, Alex Turigel s-a stabilit în Desborough, un orăşel cu 8.000 de locuitori situat în centrul Marii Britanii, la jumătatea drumului dintre Londra şi Nottingham.

Într-un interviu acordat ziarului Kettering Evening Telegraph, Alex spunea că a contat mult sprijinul pe care comunitatea locală i l-a dat. În România, Alex Turigel a făcut parte timp de 7 ani din lotul naţional de judo şi a fost de trei ori campion naţional. Şi în Anglia a reuşit să devină campion al regiunii West Midlands. După câţiva ani, a decis să se retragă din sport şi să îşi înceapă propria afacere. Din 2000, este proprietarul unui foarte popular restaurant – numit „Desborough Fish Bar” – unde clienţii săi adoră sandwichurile cu peşte şi cartofi prăjiţi, o mâncare foarte populară în Marea Britanie.
Alex Turigel a muncit foarte mult până să ajungă aici, cu multe sâmbete şi duminici la muncă. Tot în Anglia, Alex a cunoscut-o pe Tracey Pegram, cu care are acum un băieţel de 7 ani şi jumătate. În Desborough şi în Anglia, Alex Turigel s-a remarcat şi ca un om cu suflet mare. În 2003 a donat o sumă mare de bani unui poliţist care făcea ocolul Marii Britanii pentru a strânge 100.000 de lire sterline în vederea achiziţionării unei nave de patrulare pentru Royal National Lifeboat Institute.
La începutul lui 2008, Alex Turigel şi-a donat încasările pentru a ajuta o fetiţă operată de leucemie să-şi facă o vacanţă peste hotare. A aflat de povestea fetiţei de la bunica sa – o clientă a „Desborough Fish Bar”. Foarte impresionat, Alex s-a decis imediat să o ajute.
Demn de remarcat e faptul că, în toate interviurile acordate presei britanice, Alex nu omite să spună că e roman. Îi plac mult copiii: „Sunt român şi întotdeauna am crezut că cel mai important lucru din lume sunt copiii”. Acum, graţie şi ajutorului oferit de Alex, fetiţa respectivă, Eva Winston-Hart, s-a vindecat de leucemie printr-un transplant de măduvă osoasă de la un donator compatibil din America.
Prin generozitatea de care a dat dovadă în foarte multe cazuri, Alex Turigel este mândria locuitorilor din Desborough. Un piteştean de toată isprava, care, prin muncă şi fapte bune, le-a dovedit englezilor că există şi români de nota 10.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI