Primarul din Bogaţi are pe conştiinţă moartea a doi directori de şcoală

Miercurea trecută, directorul Şcolii din Bogaţi, Alexandru Zâmbroianu, dar şi candidatul Alianţei pentru Argeş şi Muscel la funcţia de primar, a fost găsit mort în casă, după ce, cu o zi înainte, avusese o dispută cu edilul în funcţie, Ion Gârleanu. Cum omul nu a avut până atunci probleme de sănătate, infarctul din timpul nopţii a fost pus de familia acestuia pe seama certei cu primarul Gârleanu.

Practic, marţi seara, la o şedinţă de Consiliu profesoral, primarul Gârleanu i-a anunţat pe profesori că vor primi doar 70% din salarii, motivând că de vină ar fi directorul Alexandru Zâmbroianu, contracandidatul său, care a vorbit cu cei de la PDL să nu mai dea bani pentru leafa dascălilor din Bogaţi. Omul însă nu avea nicio vină, mai ales că era director de doar 10 zile şi nu luase contact cu bugetarea salariilor pe luna trecută. În vârstă de 62 de ani, Zâmbroianu s-a supărat foarte tare că a fost scos ţap ispăşitor de primarul Gârleanu în faţa colegilor săi doar din motive electorale, a plecat acasă, iar peste noapte a suferit un infarct care s-a dovedit a-i fi fatal.

Deşi nu poate fi acuzat direct de moartea lui Alexandru Zâmbroianu, actualul primar mai are un precedent de acest fel cu un alt director de şcoală de la Bogaţi, Gheorghe Pălălău, găsit mort şi el în urmă cu trei ani, tot după o ceartă cu Ion Gârleanu. În ianuarie 2009, elevii de la şcolile din Bogaţi s-au plâns că este frig în sălile de clasă dimineaţa şi le-au cerut cadrelor didactice să pună femeile de serviciu să vină mai devreme şi să aprindă focul.
Pentru că are informatori în toate şcolile, care îi raportează tot ce se vorbeşte, un obicei căpătat de Gârleanu de pe vremea când era şef la Centrul de Reeducare din Găieşti, acesta a aflat imediat despre cerinţa copiilor şi a convocat de urgenţă un Consiliu profesoral. Aici l-a scos în faţa „clasei”, pline cu profesori pe directorul de atunci Gheorghe Pălălău şi a măturat pe jos cu bietul om. Directorul i-a explicat primarului că va lua măsuri, numai că Gârleanu a vrut să le arate profesorilor cine este jupân în comună şi, ca să-l umilească pe Pălălău, i-a ordonat acestuia ca, în acea noapte, să meargă chiar el pe la toate şcolile din comună şi să aprindă focul, în caz contrar a doua zi urmând să fie schimbat din funcţie.
Speriat de ameninţările primarului, directorul Pălălău, în vârstă de 61 de ani, s-a urcat într-un tractor şi a plecat să colinde pe la şcoli. Supărat şi cu probleme cardiace, Pălălău a făcut atac cerebral chiar în momentul în care se afla la volan şi s-a răsturnat cu tractorul într-un şanţ. A fost dus de urgenţă la spital şi a murit două zile mai târziu. Stranie coincidenţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.