Un italian care aducea flori în Argeş a fost reţinut pentru evaziune fiscală. Prejudiciul – peste 1,6 milioane lei

Polițiștii din Argeș au reținut un cetățean italian, administrator al unei firme, care nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii intracomunitare de flori din Olanda, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.600.000 de lei.

La data de 23 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au reţinut un cetăţean italian, de 52 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări poliţiştii a reieșit că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii intracomunitare de flori din Olanda, în valoare de 4.068.833 de lei.
Prejudiciul adus bugetului de stat este de 1.676.359 de lei, reprezentând  impozit pe profit şi T.V.A.

Reamintim că, în cadrul aceluiaşi dosar penal, la data de 17 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 4 percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Braşov şi Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here