România este singura ţară din lume unde ursul brun încă trăieşte în sălbăticie

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – România în colaborare cu Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a iniţiat o campanie de promovare a valorii ursului brun numită ,,Ursul, simbol al sălbăticiei”.

ACDB, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor, va realiza şi albumul monografic „Ursul, simbol al sălbăticiei”, un instrument de educare și conștientizare despre însemnătatea ursului brun, de-a lungul timpului, în țara noastră.

Albumul „Ursul, simbol al sălbăticiei” va fi prezentat la diverse manifestări naţionale şi internaţionale privind conservarea și protecția mediului înconjurător. Totodata, vor fi organizate în mai multe oraşe din țară dezbateri și expoziții de fotografie pe tema „Ursul, simbol al sălbăticiei”.

Despre urs

Specie strict protejată pe plan național și comunitar, ursul brun reprezintă pentru România o emblemă pentru vitalitatea ecosistemelor naturale care acoperă o mare parte din zona carpatică și subcarpatică. Suprapunerea teritoriilor utilizate de urs cu zone antropizate a dus la aparitia unor situații conflictuale în urma cărora ursul a devenit, uneori, o specie mai puțin dorită în vecinatea așezărilor umane.

Prin initiativa „Ursul, simbol al sălbăticiei”, pentru a crea o atitudine pozitivă față de urs, se dorește promovarea speciei drept element cheie în menținerea stabilității ecosistemelor naturale și, în același timp, drept  simbol al naturii sălbatice care încă poate fi găsită în Carpați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here