Un irlandez radiografiază fotbalul argeşean

Are 44 de ani, locuieşte în Irlanda, este căsătorit cu o piteşteancă şi a început să joace fotbal de la 6 ani. Florin Algeorge, căci el este personajul acestui articol, a sosit de câteva zile în România şi a dorit să vadă în mod special meciul dintre CS Mioveni şi U Cluj. „Iubesc fotbalul mai mult decât orice şi sunt la curent cu tot ce se petrece în acest sport din România. Vă daţi seama că acum ţin cu CS Mioveni, pentru că, la ora actuală este singura echipă adevărată din Argeş”, ne-a spus Florin.

Diferenţe imense între fotbalul de la ei şi cel de la noi

Chiar dacă locuieşte la foarte mare depărtare de Piteşti, Algeorge spune că, zi de zi, urmăreşte fotbalul din România şi nu se sfieşte să-l caracterizeze: „Este clar că fotbalul actual din ţară este la un nivel deplorabil. Scandalurile dintre şefii cluburilor şi mai ales faptul că nu s-a avut un obiectiv clar în ceea ce priveşte fotbalul juvenil, a condus la această stare”.  Pentru Florin, fotbalul din Irlanda este cu mult deosebit faţă de cel de la noi din ţară. „Domnule… acolo nu găseşti aşa mari valori ca la noi, dar acolo condiţiile de pregătire şi de formare sunt cu adevărat senzaţionale. Un copil, cum scoate puţin capul în fotbal şi dacă se vede că are talent… Doamne… păi i se acordă toată atenţia. Mai mult, dacă acel copilaş nu este irlandez, atunci i se propune să i se acorde cetăţenie. Atenţie… dacă are cu adevărat valoare. Oricum, toţi copiii sunt strict monitorizaţi!”

Peste 100 de ani, un nou Hagi

Florin se uită cu stupoare la ce se întâmplă în campionatul intern şi nu se miră că rezultatele au dispărut: „Cum să faci performanţă când antrenorii se schimbă imediat, când patronii se bagă în treburile tehnico-tactice şi când nu ai o bază de pregătire la standarde normale? În Irlanda nu am auzit niciodată că un patron a intrat la vestiar şi a certat jucătorii, sau că a mers la ziare şi şi-a atacat fotbaliştii.  Toate treburile murdare se rezolvă în familie or fără implicaţii mari. La noi, e durere!”. Îşi aduce aminte cu mare regret de perioada în care naţionala lui Hagi umilea pe toată lumea. „Atunci era Gicanu’ care ştia totul cu mingea, dar era şi linişte la echipele din campionatul intern. Pot să jur că nici peste 100 de ani nu o să mai avem un fotbalist ca Hagi!”

Dobrin, mai rafinat ca Hagi

Dacă-l întrebi care dintre Hagi şi Dobrin a fost mai bun, Florin răspunde fără să se gândescă. „Este greu să faci o comparaţie, pentru că au jucat în vremuri total diferite. Pe timpul lui Dobrin, fotbalul se juca de plăcere, pe timpul lui Hagi, pentru bani. Chiar şi aşa însă, cred că Dobrin a avut mult mai mult talent ca Hagi. I-am văzut pe amândoi jucând şi pot spune cu mâna pe inimă că driblingurile Gîscanului erau mult mai rafinate!”

CS Mioveni nu va retrograda

Subiectul CS Mioveni nu avea cum să rămână nediscutat, aşa că Florin Algeorge şi-a spus imediat părerea: „Nu am văzut jucând echipa din Mioveni, dar nu are cum să nu evolueze bine, având în vedere că au transferat jucători cu nume. În mod sigur va avea nevoie de un timp pentru a lega jocul şi asta poate să însemne cinci sau chiar etape. Apoi, sunt însă convins că echipa va avea un traseu ascendent, şi nu va avea probleme cu retrogradarea. Din punctul meu de vedere, pot spune că se va clasa între locurile 10-12. Din sezonul viitor, situaţia se va schimba şi echipa va putea ataca şi o eventuală participare în Cupele Europene!”

Penescu ar trebui să lase echipa

Finalul discuţiei se leagă de FC Argeş: „Este mare păcat că o echipă cu un asemenea renume a ajuns într-o situaţie atât de rea. Nu-l ştiu pe acest domn Cornel Penescu, dar am auzit ce fel de probleme a avut. Sunt de părere că ar trebui să lase această echipă, să se despartă de ea, pentru că, la felul în care se merge acum, FC Argeş moare încet, dar sigur. Dacă această echipă ar fi lăsată pe mâna autorităţilor locale, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, alb-violeţii ar putea redeveni o forţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.