Se cheamă Flaviu Cernescu, este originar din Caraş-Severin şi, după cum se prezintă, meseria sa este să jongleze viaţa. Are 32 de ani şi, după ce a lucrat într-un birou, a ales să se dedice pasiunilor sale: căţărarea cu mâinile goale, fără niciun fel de echipament, pe cele mai înalte clădiri din România. După ce a cucerit cea mai înaltă construcţie din România, turnul din Baia Mare, ce măsoară 350 de metri înălţime, săptămâna trecută a făcut acelaşi lucru cu turnul părăsit al CET-ului Sud din Bradu. El şi-a filmat întreaga aventură şi a postat apoi filmul pe You Tube, de unde a fost preluat de numeroase televiziuni de ştiri şi site-uri, printre care şi cel al ziarului britanic The Telegraph. Toate au apreciat curajul dependentului de adrenalină român. Evident, s-au mirat şi de mastodontul părăsit de autorităţile române, ce stă să cadă.
Pentru Flaviu Cernescu, astfel de aventuri sunt la ordinea zilei, iar curajul pe care îl dovedeşte este cu adevărat ieşit din comun. La fel de mari sunt şi riscurile pe care şi le asumă! El a urcat primii 20 de metri ai turnului din Bradu folosindu-se de un cablu electric deconectat, ce putea oricând să se rupă sub greutatea lui. Însă cea mai dificilă parte a fost ultima, când a urcat ultimii cinci metri până în vârf pe o scară ruginită. Ajuns în vârf, el a traversat turnul în diagonală, pe o traversă îngustă şi ruginită, în timp ce dedesubt era gol.
După ispravă, Flavius Cernescu a comentat cu susţinătorii săi pe Facebook felul în care a decurs urcarea şi imaginile pe care le-a surprins pe drum. „După calculele pe care le-am făcut din timestamp-ul filmărilor rezultă ca în 58 de minute eram deja jos. Deci sub o oră totul… 38 min urcare + 5 min sus + 15 min coborâre. Cam grăbită treaba!”, a explicat el.

„Omule…am mai spus-o şi mă repet… eşti de pe o altă galaxie…!!! Am tot respectul pentru ceea ce faci tu… stă la limita IMPOSIBILULUI… Curajul şi tenacitatea ta sunt maxime… direct proporţionale cu riscul la care te expui… Nici piloţii de încercare nu trăiesc asemenea momente… Eşti pe departe cel mai bun… te admir mult de tot… dar nu te invidiez..!!!!-))Bravo, bărbate…!!!!”, i-au transmis fanii.
„Incredibil dar adevărat. Ce înseamnă omul! Nu are limite în a-şi depăşi condiţia. Felicitări, tot respectul!”, i-a spus altcineva.
Iar în ce priveşte pregătirea unei astfel de ascensiuni, acesta i-a lămurit: „Se zice că din momentul în care nu mai putem… trebuie să mai putem, dacă e musai! Eu încerc să îmi dozez energia cu marja de eroare, astfel trebuie să mai rămână ceva pentru situaţii de urgenţă. Din fericire, aici nu a fost cazul de forţă majoră!”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI