Triplusaltistul piteştean Marian Oprea, în finala mondială de la Beijing

Cu adevărat port drapelul delegației noastre prezente la cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Atletism, ce se vor încheia duminică, la Beijing, vicecampionul olimpic din 2004, Marian Oprea și-a asigurat prezența în finala probei de triplusalt, care este programată mâine după-amiază.

Elevul antrenoareai emerite Doina Anton a fost singurul concurent din preliminariile probei care a reușit să treacă de barem (17,00 m) din prima încercare, cu o săritură care a măsurat 17,07 m, cel mai bun rezultat al sezonului pentru atletul nostru.

El a avut în final al treilea rezultat în calificări, după cubanezul Pedro Pichardo, care, cu toate că deține cea mai bună performanță mondială a sezonului, cu 18,08 m, a avut, cu siguranță, mari emoții, numai ultima încercare aducându-i siguranța promovării în ultima fază a probei, cu 17,43 m. A doua performanță a aparținut americanului Christian Taylor (17,28 m). Este de meționat că, din totalul de 28 de concurenți, numai cinci săritori s-au calificat “徑a barem”・

Sportivul antrenat de Doina Anton este deja calificat la cea de-a treia ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră – Rio 2016, după ce în etapa a doua a Campionatului Naţional al României a depăşit cu 12 centimetri baremul stabilit de IAAF, cu o săritură de 17,02 metri, iar obiectivul său în China, anunţat încă de la jumătatea lunii iulie, este de a-şi îmbunătăţi rezultatul precedentei ediţii a Mondialului în aer liber (locul şase, în Rusia – 2013).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here