Trei zile de sărbătoare la Mioveni

 Cântec, distracţie, voie bună, spectacole de dans, muzică, umor, concursuri şi demonstraţii de artă tradiţională, toate acestea au animat din plin Centrul Civic al oraşului Mioveni la sfârşitul săptămânii trecute.

Centrul Cultural Mioveni, condus de Argentina Culcuş, sprijinit de Primăria şi Consiliului Local, reprezentat de primarul Ion Georgescu, a organizat o sărbătoare comună pentru a celebra Ziua Recoltei, Ziua Constructorului de Maşini şi Ziua Persoanelor Vârstnice.

Chiar de vineri, în centrul oraşului au fost organizate mai multe expoziţii ale meşterilor populari, dar şi ale producătorilor de lactate sau produse din carne. Unii dintre meşterii prezenţi au oferit adevărate demonstraţii de măiestrie celor prezenţi. Cu ocazia deschiderii evenimentului, oamenii au avut parte de un spectacol oferit de Ansamblul „Carpaţi” din Câmpulung, Ansamblul „Plai de dor”, Ansamblul vocal-instrumental „Nova”, Grupul Vocal „Doruleţul” şi Grupul Vocal „Cântul dorului”.

Concurs pentru a desemna cea mai bună zacuscă

 

Merinde alese, arome speciale, must, mici, pastramă, vin de cea mai bună calitate şi obiecte tradiţionale făcute de mâinile meşterilor argeşeni au reuşit să atragă mii de localnici la aceste evenimente. Şi gospodinele au avut ocazia să se întreacă în măiestrie, cele mai pricepute au făcut zacuscă, luând parte la o competiţie numită „Recolta de toamnă”, în cadrul căreia un juriu a decis cine a făcut cel mai gustos produs.

Expoziţie de maşini şi concurs de Logan-uri

 

Pentru că în acest week-end a avut loc şi Ziua Constructorului de Maşini, nici iubitorii mărcii locale, Dacia, nu au fost uitaţi. Ei au avut ocazia să-şi expună Logan-urile în cadrul unei competiţii, să-şi arate abilităţile de şoferi, dar şi de mecanici şi au fost răsplătiţi pe măsură de către compania Dacia. În cadrul evenimentului dedicat iubitorilor de maşini, au fost premiate cel mai sexy Logan, cel mai frumos Logan dar şi cel mai priceput mecanic la schimbarea unei anvelope.

Au râs cu Arşinel şi Stela Popescu

 

Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, locuitorii din Mioveni – şi nu numai – au avut parte de spectacole de umor oferite de actori cunoscuţi, spectacole de muzică, toate organizate de Centrul Cultural Mioveni. Pe scenă au urcat Alexandru Arşinel şi Stela Popescu, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Adrian Enache, Radu Ghencea şi mulţi alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.