Supus unui amplu proces de reabilitare şi modernizare, Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti a devenit, în ultima perioadă, una dintre unităţile sanitare cele mai căutate din judeţ, mai ales pentru serviciile de îngrijire a pacienţilor cu boli cronice şi a celor care au suferit accidente vasculare urmate de paralizii. În aceste condiţii, deşi în majoritatea cazurilor este vorba despre afecţiuni ce ar necesita tratament imediat şi susţinut, conducerea spitalului s-a văzut nevoită să refuze mulţi dintre pacienţi, pentru că, din păcate, Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează decât un număr limitat de internări, între 25 şi 30 pe lună, pe fiecare dintre secţiile spitalului. „În acest moment, avem programările făcute până la sfârşitul anului, toate locurile finanţate de CAS fiind ocupate deja. Totuşi, cei care doresc neapărat internarea în spitalul nostru, la momentul la care au nevoie, au la dispoziţie rezervele cu plată, pe care am reuşit să le amenajăm tocmai pentru a veni în sprijinul lor”, spune managerul spitalului, Anca Stoiculescu.
Astfel, pentru internările „peste rând”, contra cost, în rezervele speciale, un pacient trebuie să plătească 180 de lei pe zi pentru secţia de Geriatrie, 170 de lei pe zi la Boli Cronice şi 200 de lei pe zi pentru Îngrijiri Paliative – secţia unde sunt îngrijiţi bolnavii care suferă de boli incurabile, de cele mai multe ori în stadii terminale.
În aceste preţuri intră cazarea, masa dar şi, bineînţeles, medicaţia necesară. Pentru cei care au nevoie de tratament mai îndelungat, spitalul pune la dispoziţie şi pachete de servicii, cu preţuri diferite în funcţie de  tratamentele şi prestaţiile medicale alese.
În afară de rezervele renovate şi dotate cu toate cele necesare – inclusiv baie proprie – spitalul mai pune la dispoziţia pacienţilor, pe baza asigurării sau  contra cost, după depăşirea plafonului asigurat de CAS, cel mai modern laborator de analize medicale din judeţ dintr-o instituţie de stat, dotat cu aparatură de ultimă generaţie în domeniu, acreditat RENAR, iar conducerea spitalului asigură că aici nu există niciodată probleme cu medicamentele, farmacia nou amenajată după normele europene fiind aprovizionată cu tot ce este necesar, pacienţii nefiind niciodată nevoiţi să aducă medicamente de acasă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI