Ştrandurile din Piteşti îşi deschid porţile

O veste bună pentru toţi piteştenii care vor să meargă la plajă şi la bălăceală: sâmbătă, 19 mai, cu ocazia Zilelor Oraşului, se vor deschide cele două ştranduri din Tudor Vladimirescu şi de lângă Bazinul Olimpic.
Am dorit să vedem care este stadiul lucrărilor la cele două zone de agrement cu o săptămână înainte de deschidere. Prima „haltă” – în ştrandul de lângă Bazinul Olimpic. Dacă un cârcotaş ar veni aici, ar pleca dezamăgit.

Şi asta pentru că angajaţii de la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP), care administrează ştrandurile, şi-au făcut treaba foarte bine. A fost pus nisipul, bazinele au fost curăţate, pomii au fost toaletaţi, iar vestiarele şi grupurile sanitare au fost refăcute ca la carte. În momentul realizării reportajului, unul dintre angajaţi tocmai tundea iarba pe ultima porţiune. Şi în ştrandul Tudor Vladimirescu lucrările se apropiau încet-încet de ultima sută de metri. Iarba fusese tunsă şi vestiarele, aranjate. Noul nisip încă nu a fost adus, însă, până sâmbătă, se va rezolva şi această problemă. Bazinul central era şi el în… aşteptarea apei. Apropo de apă, trebuie spus că aceasta se încălzeşte aici prin intermediul panourilor solare. Singurul lucru care trebuie remediat aici este locul de parcare, amenajat pe pietriş, fără pic de asfalt.
Iar ştirea că se deschid ştrandurile este dublată de o altă veste bună: tarifele de intrare nu s-au modificat, rămânând la 7 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, elevi şi studenţi. De altfel, trebuie spus că tarifele au rămas neschimbate în ultimii cinci ani. „Nu ar fi fost deloc normal ca, într-o perioadă de criză, să mărim preţurile şi am ales să nu modificăm tarifele pentru ca tot mai mulţi piteşteni să se bucure de aceste oaze de relaxare”, ne-a declarat directorul SPEP, Constantin Zichil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.